donderdag, mei 23, 2024

Alles over Esther Ouwehand, voorvrouw van de Partij voor de Dieren

Lees ook

Esther Ouwehand is lid van de Tweede Kamer namens de Partij voor de Dieren. Ouwehand is geboren in Katwijk. Esther Ouwehand is vegetariër. Op dit moment woont Ouwehand in Leiden. 

Vanuit de media naar de politiek

Esther Ouwehand heeft het VWO afgerond. Daarna is ze Communicatie en Organisatie gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze heeft deze studie niet afgerond. 

De carrière van Ouwehand begon bij Sanoma Uitgevers. Ze werkte aan de marketing van de jongerentijdschriften. In 2002 werd zij actief voor de Partij voor de Dieren. In 2004 ging ze aan de slag op het partijbureau van deze partij. 

Esther Ouwehand was sterk betrokken bij het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren in 2006. Ze stond op nummer twee van de kandidatenlijst. In 2006 werd ze gekozen als lid van de Tweede Kamer. Aanvankelijk stond Ouwehand niet op de lijst voor de verkiezingen van 2010, maar na een interventie op het partijcongres werd ze alsnog op de lijst geplaatst en werd ze herkozen. 

Ouwehand was fractievoorzitter in de periode dat Marianne Thieme met ziekteverlof was. In 2019 kondigde de partij aan dat Ouwehand het voorzitterschap voorlopig over zal nemen.

In het nieuws met dividendbelasting en onhandige tweet

Esther Ouwehand is op verschillende momenten prominent in het nieuws gekomen. Ze maakte zich met name druk rondom het afschaffen van de dividendbelasting. Ze kreeg lof voor de manier waarop ze premier Rutte in het nauw wist te brengen. 

In 2020 kwam Ouwehand onder kritiek te liggen omdat ze een boer onterecht beschuldigde van het oppompen van water. Achteraf bleek dat de boer niets verkeerd had gedaan. Verschillende organisaties noemden de tweet onwaardig voor een Kamerlid. 

Het privéleven van Esther Ouwehand

Esther Ouwehand is opgegroeid in een protestants gezin in Katwijk. Ze komt uit een vrij conservatieve omgeving. Dat heeft haar er echter nooit van weerhouden om een andere mening te verkondigen. Esther Ouwehand ziet het CDA als haar politieke aartsvijand.

Esther Ouwehand heeft een jaar een burn out gehad. Het Kamerlidmaatschap vraagt volgens haar veel van haar. Wanneer er dan ook persoonlijke zaken bij komen kijken, kan het teveel worden. 

Ouwehand is getrouwd en heeft thuis konijnen die uit een knaagdierenopvang komen. Ze wil de dieren zo een beter leven geven.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers