donderdag, juni 13, 2024

Alles over Farid Azarkan: zijn herkomst, zijn politieke carrière en zijn privéleven

Lees ook

Farid Azarkan is een Nederlandse politicus. Farid Azarkan is geboren in Marokko in Tafersite. Sinds maart 2017 is Azarkan lid van de Tweede Kamer namens de politieke partij DENK.

Van bedrijfsleven naar ambtelijke wereld

Azarkan wed in Marokko geboren. Op 18-jarige leeftijd kwam hij naar Nederland. Na zijn middelbare school volgde hij de Hoge Hotelschool. In 1994 studeerde hij af. Later heeft hij in de avonduren nog diverse andere opleidingen gevolgd. Azarkan heeft meerdere universitaire titels.

Azarkan begon zijn loopbaan als intercedent bij Randstad in Maastricht. Later werd hij manager bij een bedrijf in Gouda. In 2000 werd hij lid van de directie van de ABC Managementgroep in Veenendaal. Na zijn carrière binnen het bedrijfsleven is Azarkan aan de slag gegaan als ambtenaar. Hij begon zijn ambtelijke carrière in Amersfoort. Drie jaar later verruilde hij Amersfoort echter voor een baan bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In dezelfde periode werd hij ook de voorzitter van het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders.

In 2016 begon Azarkan bij de politieke partij DENK. Hij stond nummer twee op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Azarkan werd met voorkeurstemmen gekozen. Azarkan was tevens de campagneleider van DENK. Sinds maart 2020 is Azarkan de fractievoorzitter van DENK.

Azarkan veelvuldig in het nieuws

Farid Azarkan is meerdere malen uitgebreid in het nieuws gekomen. In 2020 werd Azarkan uit zijn eigen partij gezet. Azarkan was op dat moment nog wel fractievoorzitter van Denk. Er ontstond toen een zeer merkwaardige situatie. Inmiddels zijn de verhoudingen binnen de partij verbeterd.

In de aanloop naar de verkiezingen heeft Azarkan op het punt gestaan om reclames met daarin bewust onjuiste informatie over Geert Wilders te verspreiden. Op het laatste moment ging de advertentiecampagne niet van start, maar toch zorgde dit incident voor ophef.

Het privéleven van Farid Azarkan

Er is niet zo veel bekend over het privéleven van Azarkan. Hij houdt zich op dat gebied behoorlijk op de vlakte. Wat wel bekend is, is dat Azarkan getrouwd is. Twee keer zelfs. Hij heeft in totaal vier kinderen. De eerste drie kinderen komen uit zijn eerste huwelijk. In zijn tweede huwelijk heeft hij één kind.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers