zondag, april 21, 2024

Alles over Jort Kelder: zijn succes, zijn liefdesleven en zijn vriendschap met Mark Rutte

Lees ook

Jort Kelder is voormalig hoofdredacteur van Quote en televisiemaker. Sinds 2020 is Kelder één van de presentatoren van Op1. Het is publiek geheim dat de eigenzinnige programmamaker goed bevriend is met Mark Rutte en in het verleden relaties had met Georgina Verbaan en Lauren Verster.

Mistig over verleden

Jort Paul Wouter Kelder, geboren op 22 september 1969 in Rovaniemi, gelegen in het noorden van Finland. Dit is tenminste als je de website van Kelder moet geloven, in werkelijkheid blijkt hij geboren te zijn in Gouda vijf jaar eerder, namelijk op 22 september 1964. Kelder zei tijdens een radioprogramma “69 is een mooier getal dan 64”. Na zijn geboorte verhuisde het gezin al snel naar Oud-Beijerland, waar Kelder de eerste jaren van zijn jeugd doorbracht.

Bliksemcarrière bij Quote

Tijdens zijn studie Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht was hij stagiaire van het bekende zakenblad Quote. Na het afronden van zijn studie in 1990 werd hij redacteur van het blad en drie jaar later zelfs hoofdredacteur. Hiernaast begon hij ook columns te schrijven voor Het Parool en NRC Handelsblad. In 1996 begon hij ook met het publiceren van boeken samen met Yvo van Regteren Altena, een lifestyle-journalist en auteur. In 2000 was Kelder ook op televisie te zien bij verschillende programma’s als presentator. De eerste bekende programma’s van hem waren Kelder & Co, We zijn zo terug en Testbeeld.

Boeken die Kelder op zijn naam heeft staan zijn vind je hier.

Het turbulente liefdesleven van Jort Kelder

Op het gebied van relaties ging het niet altijd over rozengeur en maneschijn bij Jort Kelder. Zijn eerste bekende relatie (2008) was met actrice Georgina Verbaan, bekend van onder andere Goede Tijden Slechte Tijden, Costa!, ’t Schaap met 5 poten en Klem. Helaas kwam er na vijf jaar een einde aan de relatie, omdat Verbaan was vreemdgegaan met presentator Pieter van der Wielen, zo was te zien in een item van RTL Boulevard. Drie jaren later (2011) kreeg Kelder een relatie met Lauren Verster, bekend van Fort Boyard, Expeditie Poolcirckel, Atlas en The Big Escape. Vier jaar later verkoos Verster echter cameraman Jasper boven Kelder (waar Verster inmiddels twee kinderen mee heeft) en kwam ook die relatie tot een einde. Momenteel heeft Jort Kelder geen vriendin of relatie, zo vertelde hij in een interview in de zomer van 2020 aan het AD: ,,Ik koester mijn solitaire bestaan, maar als er een duif in mijn net vliegt, zien we wel hoe het gaat.” Kelder heeft een tweede huis op Terschelling, waar hij graag verblijft.

Presentator van Op1

Tegenwoordig is Kelder druk bezig met het maken van radio en televisie. Een van die Tv-programma’s is Van oud geld, de dingen, die niet voorbij gaan, waarin hij langs adellijke families gaat om te zien hoe ze wonen en de tradities die in stand gehouden worden door die families. Ook komt hij meer te weten over de geschiedenis van Nederland en de geschiedenis van de families. Daarnaast presenteert hij Op1, de opvolger van talkshows Jinek en Pauw. Dit doet hij samen met Welmoed Sijtsma op donderdag. Op1 is een veelzijdige talkshow waarbij actuele onderwerpen worden aangesneden. Op NPO Radio 1 presenteert hij iedere zaterdagmiddag het programma dr Kelder en Co.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers