woensdag, juli 24, 2024

Alles over Rogier Smit: zijn verleden, zijn liefde voor Frank Jansen en hun Paleis voor een Prikkie

Lees ook

Zeg je Rogier Smit, dan zeg je ook Frank Jansen. Heel reallifesoap-kijkend Nederland is dol op dit markante televisie duo. Rogier en Frank zijn al sinds 2009 op de televisie te zien als koppel, maar wie is Rogier Smit eigenlijk?

Creatieveling uit Leiderdorp

Rogier Smit werd op 15 september 1974 geboren in Leiderdorp, wat naast Leiden ligt. Hij groeide in Leiderdorp op met zijn twee zussen. Na het behalen van zijn HAVO diploma besloot Rogier naar de kunstacademie te gaan. De keus viel op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, waar hij zijn propedeuse behaalde. Maar hij verkoos zijn opleiding in Rotterdam niet meer voort te zetten en vervolgde in plaats daarvan een opleiding aan Artemis, de academie voor styling en mode in Amsterdam. Na zijn opleiding runde Rogier Smit een goedlopende lampenwinkel in Den Haag, die uitgroeide tot een echte interieur winkel.

Een succesvolle koppelactie

Hij ontmoette Frank door een koppelactie van een gezamenlijke vriendin. Zij was ervan overtuigd dat het een goed idee was dat Frank en Rogier elkaar een keer zouden ontmoeten. De vriendin in kwestie had het bij het juiste eind, want de vonk sloeg tijdens een strandwandeling inderdaad over. En sinds 2000 zijn de twee onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Rogier heeft overigens niet een uitsluitende voorkeur voor mannen. Hij was zelfs een keer bijna getrouwd met een vrouw.

Ook op televisie onafscheidelijk

Rogier en Frank zijn niet alleen in hun priveleven onafscheidelijk, ze zijn ook duo als regelmatig op de buis te zien. Hun eerste televisieoptreden was in 2009, toen ze door Jort Kelder werden gevolgd in de serie ‘Bij ons in de PC’. Daarna volgde in 2017 een deelname aan het programma ‘Steenrijk, Straatarm’, waarin ze hun riante villa in het zuiden van Frankrijk verruilden voor het leven van Sabina, die met haar drie kinderen woonde in een karig flatje in Beverwijk.

Paleis voor een Prikkie

De deelnemers aan ‘Steenrijk, Straatarm’ moesten rondkomen van hetzelfde budget als degene waarmee ze huis ruilden, en dat was in het geval van Sabina niet heel erg veel. Het creatieve duo had geen problemen om de eindjes aan elkaar te knopen, maar ze stalen pas echt de show toen ze besloten van het schamele budget het huisje van Sabina een make-over te geven. Dat televisieoptreden leidde tot een eigen show “Paleis voor een Prikkie’, waarin ze voor 250 euro een make-over voor een huis realiseren.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers