donderdag, juni 13, 2024

Alles over Welmoed Sijtsma: haar Friese roots, haar privéleven en haar ambities

Lees ook

Welmoed Sijtsma is een Nederlandse presentatrice. Ze is bekend van de talkshow Op1 en Goedemorgen Nederland. Welmoed werd geboren in Hardegarijp in 1990. Welmoed groeide op in Leeuwarden. Na haar middelbare school ging ze journalistiek studeren aan de universiteit in Groningen. Sijtsma heeft een relatie met jeugdliefde Erik Egberts.

Stage bij Jeugdjournaal

De Friezin heeft twee zusjes, met wie ze een hechte band heeft. Tijdens haar studie deed ze een stage bij het Jeugdjournaal. Vanaf 2014 ging ze haar aan de slag als redactrice en als presentatrice. Ook was ze verslaggeefster bij Omrop Fryslân. Vanaf 2018 presenteert Welmoed ook het programma Goedemorgen Nederland.

Talkshowhost en ambities

Vanaf 2020 presenteert Welmoed de nieuwe NPO talkshow Op1. Aanvankelijk deed ze dat samen met Sander Schimmelpenninck, later nam Jort Kelder het stokje over. Ook is ze op NPO Radio 2 te horen met ’t Wordt nu Laat. Over haar ambities vertelde ze in City Magazine: ,,Ik ben niet zo’n carrièreplanner. Later zou ik graag documentaires maken over maatschappelijke kwesties. Zoals over de situatie hier in Nederland: het gaat eigenlijk erg goed, maar veel mensen voelen onvrede, dan vraag ik mezelf af: hoe kan dat? Privé zou ik graag snel een koophuis vinden met mijn vriend! We zoeken al heel lang in Amsterdam, maar dat is gewoon bijna niet te doen. We kijken nu dus ook buiten de hoofdstad.”

Welmoed Sijtsma heeft een relatie met jeugdliefde Erik Egberts

Welmoed Sijtsma is al jaren gelukkig in de liefde. Ze heeft een relatie met Erik Egberts en het koppel is inmiddels verloofd. De twee zijn jeugdliefdes van elkaar en wonen tegenwoordig samen op IJburg in Amsterdam. Na een break van zo’n twee jaar hebben ze elkaar weer gevonden. ,,Hij is mijn jeugdliefde. Ik was zeventien en hij achttien, we zijn samen volwassen geworden”, vertelde ze in Libelle. ,,Als vriendinnen verschillende vriendjes hadden, leek dat me ook wel spannend, maar hij en ik vonden een veilige haven bij elkaar en het gaat nog steeds goed.” Op de Instagram van Welmoed zijn foto’s van de twee te zien tijdens diverse vakanties. In Libelle wordt ook gesteld dat Sijtsma graag een gezin zou stichten met haar vriend Erik.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers