zondag, april 21, 2024

Alles over Willem Engel: zijn achtergrond, zijn gedachtengoed en zijn privéleven

Lees ook

Willem Engel werd geboren in 1977. Hij studeerde biofarmacie aan de Universiteit in Leiden van 1996 tot 2001, maar ging later werken als dansleraar. Hij werd landelijk bekend als voorman van Viruswaarheid / Viruswaanzin in 2020.

Wetenschapper en dansleraar

Engel was een wetenschapper in Leiden, waar hij tussen 1996 en 2010 woonde. Hij deed tussen 2002 en 2008 promotieonderzoek in Leiden en Enschede. Sinds 2000 begon hij zich ook te interesseren voor het dansen, voor Zouk in het bijzonder. Zouk is een soort dans en muziek van de Frans Antillen. Hierna werd hij een dansleraar. Hij heeft zijn eigen dansschool genaamd DA Dance Studio in Rotterdam, maar zijn eerste dansschool startte in Amsterdam.

Oprichter stichting Viruswaarheid

Hij richtte in 2020 tijdens de corona-crisis de stichting Viruswaarheid op. Eerder in het jaar heette de stichting Viruswaanzin. Dit is een Nederlandse actiegroep die het corona beleid van de overheid bekritiseert. De stichting staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel op naam van Willem Engel. Volgens Viruswaarheid is het coronavirus net zo dodelijk als een gemiddelde griep. Experts stellen juist dat het sterftecijfer voor corona veel hoger ligt. Ook hebben mensen nog geen immuniteit opgebouwd tegen corona, tegen de jaarlijkse griep wel.

Samenwerking met jurist Jeroen Pols

Willem Engel werkt samen met jurist Jeroen Pols. Samen zijn zij de woordvoerders van Viruswaarheid. Jeroen Pols is al jaren juridisch adviseur van de familie Engel. De vader van Willem is Cees Engel. Hij is een Rotterdamse vastgoedeigenaar, die enkele keren in het nieuws kwam. Ook is hij de eigenaar van de camping Fort Oranje in Zundert, die eveneens in het nieuws kwam.

Eerste publieke optreden

Op 29 mei in 2020 had Willem zijn eerste publieke optreden in het Café Weltschmerz. Hij zette vraagtekens bij de betrouwbaarheid van het RIVM en de Nederlandse overheid. Over de overtuigingen van Engel wordt verschillend gedacht. Sommige experts delen zijn visie, anderen niet.

Opgepakt in Den Haag

In oktober in 2020 hielden corona betogers een demonstratie op het Plein in Den Haag. Ze werden door de politie gewaarschuwd om weg te gaan. Toen dit niet gebeurde zijn er een aantal mensen van de actiegroep Viruswaarheid opgepakt, waaronder voorman Willem Engel.

Privéleven Willem Engel

Zoals reeds beschreven werkt Willem Engel in het dagelijks leven als dansleraar. Hij predikt meditatie, rust en liefde. Hoe zijn persoonlijke liefdesleven is, is niet duidelijk. Op internet wordt gesuggereerd dat Willem Engel een relatie heeft met een vriendin die net als Engel activist is. Hun relatie is echter niet bevestigd. Zodoende is niet bekend of de voorman van Viruswaarheid een vriendin heeft.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers