donderdag, juni 13, 2024

Antoinnette Scheulderman: geprezen interviewster en vriendin van Michel van Egmond

Lees ook

Antoinnette Scheulderman is een Nederlandse journaliste en schrijfster. Ze werd geboren in Hoogeveen in 1975. De eerste 10 jaar van haar leven woonde Scheulderman in Turkije, Nigeria en Portugal. Toen ze 10 jaar was verhuisde haar familie naar Krimpen aan de IJssel waar Antoinnette de middelbare school deed. Vervolgens ging ze Kunst- en Cultuurwetenschappen studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hierna heeft ze Kunstgeschiedenis in Utrecht gevolgd en studeerde ze Art & Architecture aan de University College in Londen.

Schrijfdebuut bij het AD

In 1999 begon Scheulderman haar carrière als op de redactie bij het Algemeen Dagblad. Ze schreef hierover sport, media en cultuur. Ze maakte interviewreeksen voor de LINDA. en Volkskrant Magazine. Als freelancer schreef ze voor andere magazines zoals JAN en Vogue. Ook schreef ze voor sportbladen als NUsport en Voetbal International.

Meester in interviews

In 2009 deed Antoinnette Scheulderman een interview met Peter Jan Rens voor Nieuwe Revu. Voor dit interview won ze ‘De Luis’, een prijs voor het beste interview van 2009. Ook kreeg ze diverse nominaties voor interviews die ze had gedaan, onder andere met Robert Moskowicz voor de Volkskrant. In 2018 interviewde ze Michelle Obama als enige Nederlandse journalist die dit ooit heeft mogen doen. Het interview was te lezen in de LINDA.

Boeken Antoinnette Scheulderman

Antoinnette Scheulderman bracht een aantal boeken uit. Één daarvan werd in 2010 gepubliceerd en heette De Mama’s en de Papa’s. Dit is een bundel met interviews met diverse bekende Nederlanders over hun opvoeding en de band die ze nu met hun ouders hebben. Haar boek Dan neem je toch gewoon een nieuwe– over mensen en dieren, leven en dood kwam uit in 2018. Dit boek beschrijft band tussen mens en dier, van haarzelf en andere bekende Nederlanders.

Vriendin Michel van Egmond

Antoinnette Scheulderman heeft een relatie met Michel van Egmond. Michel is ook een journalist en schrijver. Beiden delen ze een liefde voor schrijven en voetbal. Ze zijn een bekend duo in de journalistieke wereld.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers