dinsdag, september 27, 2022

Beste Zangers

Leestips

In het televisieprogramma Beste Zangers ontvangt Jan Smit, en vanaf 2019 Nick Schilder en Simon Keizer, zeven Nederlandstalige artiesten om elkaars liedjes te zingen.

De deelnemende zangers en zangeressen kiezen daarbij nummers die voor de hoofdartiest van de betreffende uitzending bijzonder of speciaal zijn. Het zorgt ervoor dat er bij de optredens menig traantje wordt weggepinkt.

Beste Zangers werd voor het eerst uitgezonden in 2009, destijds gepresenteerd door Edsilia Rombley. Daarna presenteerden Victor Renier het programma tot 2012, toen Jan Smit het stokje overnam. Toen de Volendammer in 2019 burn-out raakte, namen zijn dorpsgenoten Nick en Simon de presentatie over. Het programma wordt opgenomen op het Spaanse eiland Ibiza.

De Beste Zangers van Nederland

Aanvankelijk heette het programma ‘De Beste Zangers van Nederland’, maar omdat ook zangers uit andere landen hun opwachting maken, is gekozen om de naam aan te passen naar ‘Beste Zangers’. Het programma heeft geen wedstrijdelement meer, waardoor de focus is komen te liggen op de emotie en het gevoel bij de muziek en de herinneringen die daarbij horen.

Bijzondere optredens in Beste Zangers

Door de jaren heen zijn tientallen artiesten voorbij gekomen. Sommige optredens gingen na de uitzending ‘viral’, zoals de uitvoering van de in Nederland nog redelijk onbekende Floor Jansen met operazanger Henk Poort van ‘The Pantom of the Opera’ en de vertolking van Door de Wind van Stef Bos door Miss Montreal.

- Advertisement -
Nieuwste blogs

Deze mooie stewardess wist Danny Froger te versieren

Danny Froger is een Nederlandse zanger. Hij werd geboren in Amsterdam in 1988 als de zoon van de bekende...
- Advertisement -

More Articles Like This