zondag, juni 23, 2024

Eva Hoeke: haar Rihanna-gate, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Eva Hoeke is een Nederlandse journaliste en schrijfster. Ze werd geboren in Zaanstad in 1979. Eva groeide op in een muzikale familie. Ze is de dochter van componist en zanger Rob Hoeke. Haar boer is gitarist Ruben Hoeke.

Akkefietje met Rihanna

Eva studeerde na de middelbare school journalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Na deze studie ging ze aan het werk bij het magazine Jackie. Ze werd hier uiteindelijk hoofdredacteur. Ze moest opstappen nadat ze Rihanna een racistische benaming had genoemd in een van haar artikelen. Rihanna reageerde kwaad op Twitter. Eva bood uiteindelijk haar excuses aan en moet sindsdien lijdzaam ondergaan hoe in elk interview met haar het voorval ter sprake komt.

Freelance journaliste

Vervolgens ging Eva Hoeke aan het werk als freelance journalist en columniste. Ze schreef voor diverse magazines en kranten zoals de Volkskrant, Het Parool en LINDA.

Uitgebrachte boeken

Hoek bracht meerdere boeken en bundels uit, zoals Als het maar niet op ons lijkt, De stad, de kroeg en de man en Dagelijkse rituelen hoe bekende kunstenaars, schrijvers, filmmakers en andere creatieven werken. De eerste twee genoemde boeken schreef ze samen met haar man Marcel van Roosmalen.

Het privéleven van Eva Hoeke

Eva Hoeke is al een aantal jaar getrouwd met mede schrijver en – journalist Marcel van Roosmalen. Samen hebben ze twee dochters. Het boek Als het maar niet op ons lijkt schreef ze samen met Marcel over hun eerste jaar als ouders. Het stel woont samen in Wormer. Het koppel zou in 2020 gaan trouwen, maar het coronavirus zorgde ervoor dat het huwelijk uitgesteld moest worden. Over zijn vriendin stelde Van Roosmalen in Trouw: ,,Ik kan me er nog altijd over verbazen dat ik iets met haar heb gekregen.”

Het koppel ontmoette elkaar tijdens de stage van Eva Hoeke bij HP/De Tijd. ,,Ik wíst: dit is ‘m. Dat gevoel was in het geheel niet wederzijds, dus het duurde uiteindelijk nog tien jaar voor we wat kregen. De tussentijd vulden we met eindeloos ouwehoeren, sigaretten roken en rode wijn drinken”, vertelde Eva in LINDA.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers