woensdag, juli 24, 2024

Fatima Moreira de Melo: RTL Boulevard-deskundige, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Fatima Moreira de Melo is een Nederlandse hockeyster. Ze is na haar succesvolle hockey carrière verder gegaan als presentatrice, pokerspeelster, actrice en zangeres. Ze is geboren in Rotterdam in 1978. Fatima heeft een Portugese vader en ze is vernoemd naar het bedevaartsoord in Portugal genaamd Fátima. Na de middelbare school is Fatima rechten gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze schuift geregeld aan bij RTL Boulevard en heeft een relatie met Raemon Sluiter. Dit is haar wiki.

Gouden hockey carrière

Fatima begon al jong met hockeyen in Rotterdam. Ze maakte haar debuut als aanvalster in de hockeywedstrijd tegen Duitsland in 1997. Fatima heeft in totaal maar liefst 35 doelpunten gescoord voor de Nederlandse hockeyploeg in haar hockey carrière. Ze deed ook drie keer mee aan de Olympische Spelen. In de Olympische Spelen van Peking in 2008 won ze met het Nederlandse dameshockeyteam de gouden medaille. In het jaar daarna maakte Fatima bekend dat ze met hockey zou stoppen en uit het nationale hockeyteam zou stappen.

Tv debuut en winnaar van Expeditie Robinson

Fatima maakte haar tv debuut als presentatrice van het programma ’t Mannetje voor Talpa. Vervolgens was ze ook te zien op tv als het nieuwe gezicht van Rabobank en had ze een rol in de soap Onderweg naar morgen. Fatima werd echt een bekend gezicht voor heel Nederland toen ze winnaar werd van Expeditie Robinson in 2012. Tegenwoordig presenteert ze het napraat-programma hiervan, genaamd Eilandpraat en Robinson Confessions. Ze is sinds 2016 ook te zien als sportdeskundige in RTL Boulevard.

Pokerface en Zinzo

Dat Fatima echt van alle markten blijkt weer, want tegenwoordig is Fatima ook een professioneel pokeraar. Ze speelde een lange tijd voor Team PokerStars Sportstars en is ze opgenomen in de Nederlandse Poker Hall of Fame. Ook is Moreira de Melo het gezicht van het sieradenmerk Zinzi.

RTL Boulevard

Fatima Moreira de Melo is sinds enkele jaren ook te zien als vaste gast bij RTL Boulevard. Daar schuift ze als deskundige aan om te praten over sportgerelateerde onderwerpen. Ook maakt ze reportages met voornamelijk topsporters.

Fatima Moreira de Melo heeft een relatie met Raemon Sluiter

Fatima heeft al vele jaren een relatie met Raemon Sluiter. Raemon Sluiter is een voormalige Nederlandse proftennisser en tegenwoordig werkzaam als tenniscoach. Door haar werk als pokeraar is ze veel te vinden in Las Vegas, maar de twee vinden de langeafstandsrelatie het helemaal waard. ,,We gunnen elkaar veel, laten elkaar vrij. Het is een romantische, bijna ouderwetse opvatting dat hoe vaker je bij elkaar bent hoe meer je van elkaar houdt. Ik heb dat idee losgelaten”, stelde Moreira de Melo daarover in het AD.

Ze toonden zich in hetzelfde interview ook open over hoe hun relatie de depressie van Sluiter overleefde: ,,Een relatie is niet om elkaars onzekerheden te compenseren. Dan word je afhankelijk. Eerst moet je jezelf goed voelen. Het is zwaar geweest. Ik heb vaak het gevoel gehad dat ik het alleen moest doen. Hij was er gewoon minder. Niet fysiek, wel mentaal. Hij wílde er voor me zijn, maar kón het niet. Hij worstelde voortdurend. Als je van iemand houdt, voelt dat gewoon kut, maar ik heb wel geleerd wat onvoorwaardelijke liefde is. Dat is dat je een deel van jezelf inlevert. Ik heb het me afgevraagd: wil ik mezelf wegcijferen? Kan ik dat? Ja dus. Ik heb mijn eigen behoeftes opzijgeschoven.”

Moreira de Melo heeft bewust geen kinderen: ,,Ik voel het niet, ook niet hormonaal. Kijk, misschien is het over twee jaar anders, maar ik denk het niet. En als Raemon het dan per se wil, dan moet hij dat vooral doen. Maar niet met mij.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers