woensdag, juli 24, 2024

FHM

Lees ook

FHM is een tijdschrift dat zich richt op mannen tussen de 18 en 40 jaar. De afkorting FHM staat voor For Him Magazine. Het tijdschrift wordt in verschillende landen uitgebracht. De Nederlandse versie is sinds 2013 enkel online te lezen. Het tijdschrift staat voornamelijk bekend om de jaarlijkse FMH 500 verkiezing waarin het blad de 500 mooiste vrouwen van Nederland presenteert.

Wat is FHM?

FHM is een veelzijdige tijdschrift voor mannen besteedt aandacht aan diverse onderwerpen als muziek, games, sport, gadgets, vrouwen, mode, auto’s en films. Het tijdschrift staat voornamelijk bekend om het vrouwelijk schoon dat voor het blad geposeerd heeft. Er zijn diverse vrouwen die voor FHM hebben geposeerd, zoals Yolanthe Cabau, Georgina Verbaan, Katja Schuurman, Victoria Koblenko, Chantal Janzen en Kim Feenstra. Deze foto’s zijn nogmaals te zien in de bekende FHM kalender die het blad jaarlijks uitbrengt.

Wat is het format van FHM?

Dat FHM gericht is op mannen is duidelijk, maar wat betekent dit eigenlijk? Hoofdredacteur Chris Siemens vertelde in een interview met het Parool meer over de doelgroep van zijn blad: “Wij richten ons al twintig jaar op dezelfde soort man: de stereotiepe heteroseksuele man tussen de 18 en 44 jaar. En het gros van de mannen heeft nu eenmaal een bovengemiddelde interesse in voetbal en vrouwen. We groeien nog steeds, dus je kunt daaruit concluderen dat we op de goede weg zitten. Voor mij betekent mannelijkheid: je eigen koers varen en je niks aantrekken van anderen. Ik denk dat mannelijkheid vooral een grote mate van zelfvertrouwen betekent en dat je daardoor ook alles kan doen wat je wilt. Of dat nou breien, schilderen of huisman-zijn is. Het verdwijnen van die hokjes vind ik alleen maar een goede ontwikkeling. Maar FHM is twintig jaar geleden geboren als een info- en entertainment platform voor mannen, dus vind ik het logisch dat onze content gericht is op mannen zoals we die altijd gekend hebben. Als je het niet leuk vindt, kijk je er maar niet naar.”

Sinds wanneer bestaat FHM?

De eerste editie van FHM kwam in het jaar 2000 uit in Nederland. Tot en met het jaar 2013 bracht het blad een editie per maand uit. Vanaf 2014 ging FHM verder als online magazine. Het online magazine werkt in principe hetzelfde als het tijdschrift. Het online platform heeft namelijk diverse categorieën, zoals FHM Machines, FHM Fashion, FHM Films & Series, FHM Music, FHM Stories, FHM Sport en FHM Gadgets, waar je de laatste trends en nieuwtjes kunt lezen.

Wie hebben allemaal de FHM 500 verkiezing gewonnen?

FHM is voornamelijk bekend geworden door de jaarlijkse FHM 500 verkiezing. Elk jaar selecteert het tijdschrift de 500 Mooiste Vrouwen van Nederland. De verkiezing werd onder andere gewonnen door Doutzen Kroes, Kim Feenstra, Shelly Sterk, Sylvana IJsselmuiden en Monica Geuze. Naast de bekende FHM 500 verkiezing brengt FHM ook jaarlijks de FHM Kalender uit. Deze kalender bestaat uit een verzameling van het beste dat het tijdschrift in haar jaren heeft gemaakt. Zo heeft elke maand een foto van een van de winnaars van de FHM 500.

Wat is er te horen in de FHM podcast?

FHM heeft onlangs ook een podcast gelanceerd waarin diverse bekende Nederlandse vrouwen over verschillende onderwerpen praten. Zo sprak Elise van der Horst over haar zangcarriere en wonen in LA, sprak Victoria Verstappen over het omgaan met roem en haar toekomstplannen en sprak Gwen van Poorten over haar tv-carrière en zelfstandigheid.

Wie is de ambitie van FHM?

Chris Siemens is de hoofdredacteur van FHM sinds 2013. Hij begon als stagiair en redacteur en werd in de zomer van 2013 de hoofdredacteur van het blad. In een interview met het Parool vertelde Siemens: “Dit is wel mijn droombaan. Anderen dromen van rijden in een Porsche, ik mag hem uitproberen voor FHM. Mensen zien Sergio Ramos voetballen op tv, ik mag hem interviewen.” Op de vraag wat de volgende droom van Siemens is antwoorde hij: “Ik zie mezelf hier over vijf jaar nog wel zitten. Ik zou graag een podcast voor mannen willen maken, en een extra editie in print. Eigenlijk wil ik gewoon nog groter worden. Ik wil het nummer 1-platform worden voor mannen.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers