donderdag, juni 13, 2024

Jan Dijkgraaf: alles over de achtergrond en privéleven van de veelbesproken schrijver

Lees ook

Jan Dijkgraaf, geboren op 9 augustus 1962 in Rotterdam, is een publicist en columnist. Veel mensen kennen hem door de politieke partij GeenPeil die in 2014 werd opgericht en zijn ‘briefjes van Jan’.

Waar is Jan Dijkgraaf bekend van? 

Jan Dijkgraaf is een columnist en publicist. Een van zijn recente projecten waar hij veel door in de media is gekomen, zijn de biografieën die hij voor Erica Renkema en Martien Meiland heeft geschreven. Zowel de biografie van Erica als van Martien hadden vlak na de lancering de eerste plaats op de bestseller ranking behaald. Ook is Jan Dijkgraaf erg bekend met zijn columns die hij voor Veronica Inside heeft geschreven. Hier is hij in hetzelfde jaar mee gestopt vanwege onenigheid over zijn artikelen. Naast het publieke werk, heeft hij ook verschillende bestsellers geschreven.

Hoe ziet het privéleven van Jan Dijkgraaf eruit?

Jan Dijkgraaf is naar eigen zeggen een tevreden man. Hij woont samen met zijn vrouw Thea in Eesterga, waar ze sinds 1997 wonen. In 1987 zijn Jan en Thea de Vries in het huwelijksbootje gestapt. Samen hebben ze twee zoons, genaamd Pim en Bob. Beide zoons hebben een ander pad gekozen dan hun vader. Pim is een visser en Bob is een leraar Nederlands. Als een echte schrijver, spendeert hij het liefst zijn heel dag met het schrijven, schetsen en uitwerken van ideeën. Hij zegt ook dat een dagelijkse wandeling wonderen doet voor het creatief denkvermogen.

De loopbaan van Jan Dijkgraaf

De carrière van Jan Dijkgraaf begon in 1982. Hier begon hij als verslaggever bij de Haagsche Courant en het Rotterdams Nieuwsblad. Nadat hij een aantal jaar ervaring had opgedaan, begon hij in 1992 bij weekblad Panorama en het gratis dagblad van de Metro en het blad management Team. In 2009 kwam hier ook de functie hoofdredacteur voor de Tijd bij. In 2010 was het tijd voor verandering. Dit was de eerste keer dat Jan Dijkgraaf naast redactiewerk de kant van de radio opging. Hij werd namelijk radiopresentator voor PowNed, een publieke omroep. Hij beëindigde het werk als hoofdredacteur echter na twee maanden. Wel was hij nog tot 2011 te horen als presentator van Echte Jannen, samen met Jan Roos. In de jaren erna heeft hij deelgenomen met de Tweede Kamerverkiezingen. Met de partij GeenPeil wilde ze zetels winnen, maar helaas werkte dit plan niet uit. De meest recente opdrachten waar Jan Dijkgraaf aan heeft gewerkt zijn onder andere biografieën voor Martien Meiland en Erica Renkema. Martien en Erica zijn beide bekend geworden door hun programma Chateau Meiland.

Ophef rondom Jan Dijkgraaf

Jan Dijkgraaf is een man met een mening. Ondanks dat hij in zijn werk niet op zoek is naar aandacht en commotie, kunnen zijn meningen soms heftige reacties oproepen. Dit was ook het geval bij zijn column voor het radioprogramma Veronica Inside. Jan was hier aangenomen als columnist. Hij had destijds een column geschreven nadat er roddels waren rondgegaan over Gordon. De redactie had echter dit artikel last-minute afgewezen. Jan Dijkgraaf was hier niet blij mee omdat hij vond dat de enige reden voor de afwijzing was omdat Gordon een connectie met Talpa heeft. De onenigheid liep dermate hoog op dat Jan Dijkgraaf bereid was om zijn contract op te zeggen en dus een mooi inkomen kwijt te raken.


Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers