donderdag, juni 13, 2024

Jan Slagter | Alle nieuwtjes, relatie en weetjes over de Omroep Max-baas

Lees ook

Jan Slagter werd aanvankelijk bekend als televisiepresentator en later is hij ook als omroepbestuurder aan de slag gegaan. Het leven van Jan Slager is bijzonder genoeg voor een leuk verhaal. Slagter is getrouwd met Ingrid Prinsenberg, al deden in 2016 wilde geruchten over een affaire de ronde.

Hoe is Jan Slagter precies bekend geworden bij het grote publiek?

Jan Slagter was niet het type persoon die gelijk bij zijn jeugd al bekend was. Sterker nog: hij heeft een lange periode gewerkt als huurmakelaar bij de AMRO Bank. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend geworden in 2002. Toen besloot hij namelijk om de Omroepvereniging MAX op te richten. Hij zette zich altijd al in voor het welzijn van de 50-plussers en hij vond onder andere dat er voor deze groep geen aanbod was op publieke omroep. Hij richtte in 2002 de Omroepvereniging MAX op, maar het duurde nog wel een periode voor hij uiteindelijk de aspirant status had verworven bij de publieke omroep. Toen mocht hij dus officieel uitzenden en vervolgens is zijn carrière redelijk snel gegaan. Hij was toen ook actief als presentator en zo werd hij ook een bekend gezicht bij het grote publiek.

Aanvankelijk was men enigszins sceptisch of Omroep Max echt een toevoeging zou zijn voor de publieke omroep. Dit bleek zeker het geval, want Omroep Max werd al snel populair. Dagelijks trekken de programma’s nog steeds gigantisch veel kijkers. Jan Slagter werd steeds bekender en ging ook steeds meer programma’s presenteren. Daarnaast schuift hij ook regelmatig aan bij talkshows om zijn opinie over van alles en nog wat te geven. Ook daar kennen veel mensen Jan Slagter dus van.

Hoe ziet het privéleven van Jan Slagter eruit?

Jan Slagter heeft een duidelijk ethiek. Dit laat hij aan de ene kant zien aan de manier hoe de programma’s van zijn omroep worden ingericht. Hij wil bijvoorbeeld geen muziek wanneer gesproken wordt en vloeken en schelden op zijn omroep is ook uit den boze. Maar hij is ook het type persoon dat vindt dat werk en privé gescheiden moeten blijven. Hij is dan ook niet vaak te zien in de roddelbladen en hij loopt ook niet met zijn privéleven te koop. Toch zijn er wel enkele dingen over Jan Slagter bekend, want daar ontkom je natuurlijk niet aan in een samenleving waar iedereen met elkaar in verbinding staat. Het is immers lastig om als publiek figuur compleet onzichtbaar door het leven te gaan.

We weten dat Jan Slagter is getrouwd met Ingrid Prinsenberg en woonachtig is in Zoetermeer. Over hun relatie zegt hij in Margroet: ,,Natuurlijk vinden we het leuk om dingen samen te doen, maar dat hoeft niet elke dag. We hebben beiden ook een eigen leven en dat vinden we belangrijk”. Zijn vrouw is druk met hun twee honden, vrijwilligerswerk én het huishouden. Slagter heeft ook een vaste taak: “Ik doe de boodschappen, via een app. Ik maak lange dagen, zo’n app is voor mij een uitkomst. En ik heb onlangs een schroef uit de muur gedraaid voor mijn vrouw.’ 

Het stel heeft twee kinderen, Tim en Diederick geheten, en hij komt uit een ARP-famillie. Dit was de eerste politieke partij van Nederland en zijn familieleden hebben een grote rol gespeeld bij het opzetten van die partij. Jan Slagter zelf heeft vooral sympathie voor het CDA. Hij is zelfs lijstduwer van het CDA geweest in Zuid-Holland. Een lijstduwer wordt door een partij vaak ingezet om extra stemmen te winnen. Iemand wordt dan laag op de lijst gezet. Daarmee wordt die persoon niet verkiesbaar gesteld, maar de stemmen tellen natuurlijk wel mee en juist dat is belangrijk.

In 2016 ging het wilde gerucht dat Jan Slagter een affaire zou hebben met Lilian Marijnissen, de dochter van SP-icoon Jan Marijnissen. ,,De geruchten over een affaire komen na verhalen dat Slagters huwelijk met zijn vrouw Ingrid, met wie hij al 25 jaar getrouwd is, in een crisis is beland”, schreef het AD destijds. Hoe dan ook, de SP-voorvrouw is inmiddels al een tijd samen met sportjournalist Bart Nolles. Eerder was ze samen met Gerwin.

Het leven van Jan Slagter voor zijn bekendheid

In deze korte biografie over Jan Slagter hadden we al even aangegeven dat Jan Slagter vooral op latere leeftijd bekend is geworden. Hij heeft dus ook een lang leven volledig buiten de schijnwerpers geleefd. Jan Slagter was niet het type persoon dat wist wat hij wilde worden op jonge leeftijd. Hij heeft aanvankelijk diverse opleidingen gevolgd. Dit waren opleidingen in de marketing, communicatie en ook financiële opleidingen. Uiteindelijk had hij vooral veel met financiën en hij ging dan ook aan de slag als huurkoopmakelaar bij AMBO bank. Ook is hij nog actief geweest als reclamemedewerker.  Daarnaast heeft hij zich een tijd ingezet voor gehandicapten.

Wat is er bekend over Jan Slagter en zijn vermeende affaire met Lillian Marijnissen?

Jan Slagter is ook enkele keren op een negatieve manier in het nieuws geweest. Zo zou er een vermeende affaire met Lillian Marijnissen zijn geweest. Dit werd later door andere talkshows overgenomen en er zijn ook verschillende grappen over gemaakt. Zelf wordt de affaire ontkend, dus we kunnen ook niet stellen dat het waar is. Ook heeft Jan Slagter enkele oorkondes voor zijn verdiensten gekregen. Hij werd in 2014  omroeper van het jaar en in 2015 is Jan Slagter officier in de Orde van Oranje-Nassau geworden.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers