zaterdag, mei 18, 2024

Johan Derksen: uitgesproken voetbalanalist, zijn privéleven en achtergrond

Lees ook

Johan Derksen was lange tijd de meest invloedrijke voetbaljournalist van Nederland, maar is tegenwoordig niet meer van de buis af te slaan. ‘De Snor’, die geen snor meer heeft, is de uitgesproken analist van Veronica Inside en daarnaast ambassadeur van de Americana-muziek in Nederland. Derksen is getrouwd met Isabelle Pikaar.

Voetbalcarrière

Johannes Gerrit Derksen is geboren op 31 januari in 1949 in Heteren in de provincie Gelderland. Hij begon zijn carrière bij de voetbalclub SDOO Heteren, maar omdat hij regelmatig moest verhuizen voor het werk van zijn vader speelde hij in zijn jeugd bij meerdere voetbalclubs. Hij volgde in 1966 de jeugdopleiding bij Go Ahead Eagles. Hier haalde hij het eerste elftal niet waarna hij ging spelen voor SC Cambuur in Leeuwarden. Na vier seizoenen verliet Derksen Leeuwarden voor Veendam om te spelen voor SC Veendam. In 1974 ging hij van SC Veendam naar HFC Haarlem waar hij twee seizoenen heet gevoetbald.

Journalist en hoofdredacteur VI

In 1976 verliet Derksen Nederland om te voetballen voor het Duitse SV Meppen, alleen halverwege het seizoen kon hij weer vertrekken vanwege een ruzie. Het einde van het seizoen heeft hij nog afgemaakt bij MVV Maastricht. Na dat seizoen besloot Derksen te stoppen met voetballen. Tijdens het voetballen was Derksen ook al actief in de media. Zo schreef hij onder meer voor het Haarlems Dagblad, Nieuwsblad van het Noorden en voor Voetbal International. In 1977, toen hij het voetballen achter zich had gelaten, ging Derksen fulltime werken voor Voetbal International. En in 2000 werd hij daar zelfs hoofdredacteur. In 2013 stopte hij als hoofdredacteur, maar bleef hij daar nog wel een tijdje werken als columnist.

Verder was Derksen ook regelmatig te zien op de televisie. Zo begon hij in 1999 bij RTL, waar hij te zien was bij Sport aan tafel. Sinds 2008 is hij te zien bij Voetbal Inside, wat tegenwoordig Veronica Inside heet. Daar bespreekt hij de actualiteiten uit de voetbalwereld, maar ook uit de maatschappij, met Wilfred Genee, Jan Boskamp, René van der Gijp en Hans Kraaij jr. Ook was Derksen te zien bij Derksen on the Road, waarbij hij langs verschillende grondleggers van de popmuziek langsging. Derksen heeft verschillende prijzen gewonnen zoals de Gouden Televisier-Ring voor Voetbal International in 2011, een nominatie voor de Zilveren televisier-Ster en in 2016 de RTL Walk Of Fame eveneens voor Voetbal International.

Privéleven

In de jaren 90 was Derksen de manager van de Nederlandse band Cuby + Blizzards. En heeft hij sinds 2013 zijn eigen kleding- en schoenenlijn. Derksen heeft ook een dochter genaamd Marieke Derksen samen met zijn ex-vrouw Linda Westers. Westers is op jonge leeftijd komen te overlijden na een val van de trap.

Enige tijd later trouwde Derksen met zijn tweede vrouw om zo de gezinssituatie te verbeteren. Na een half jaar gingen ze echter weer uit elkaar. Wel kregen ze samen een dochter genaamd Anoeska Aimeé. Tegenwoordig is Derksen samen met Isabelle Pikaar, waarmee hij is getrouwd. Net als Derksen was ook Isabelle Pikaar eerder getrouwd. ,,We kunnen daardoor goed bepalen wat wel of niet leuk is. We zijn geen types die denken dat het huwelijk een sprookje is”, vertelden Johan Derksen en zijn derde vrouw aan Linda.magazine. Het koppel verhuisde een aantal jaar geleden naar het Drentse Grolloo. Daar wonen ze samen met hun hond Cuby. Isabelle Pikaar omschrijft hun huwelijk als: ,,Vechten, oorlog en ook leuk.” Johan Derksen vertelde al eens smalend dat zijn vrouw een betere band heeft met hun hond dan met hem.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers