woensdag, juli 24, 2024

Koen Weijland: alles over zijn privéleven, e-sport carrière en bijzondere weetjes

Lees ook

Koen Weijland werd bekend als e-sporter en Youtuber, maar mag zich inmiddels presentator bij Viaplay noemen. Met maar liefst 275.000 abonnees op YouTube en 48.000 op Twitch heeft hij een succesvolle online carrière opgebouwd. Fans en viewers kijken dagelijks naar hem, maar hoe ziet zijn carrière er precies uit? En wat weten we over zijn relatie en vriendin Carola Kirschbaum?

Waar is Koen Weijland bekend van? 

Ondanks dat Koen Weijland al een lange carrière heeft afgelegd als e-sporter, kennen de meeste mensen hem van zijn huidige online platformen. Zijn carrière is begonnen als professionele e-sporter binnen het spel FIFA. Ondanks dat hij hier een grote carrière mee heeft opgebouwd, wilde hij een andere kant op gaan. Hij heeft ervoor gekozen om een eigen Youtube kanaal op te bouwen. Door de bekendheid die hij via de e-sport heeft opgebouwd en door zijn hoge skills, is zijn Youtube kanaal snel gaan groeien. Momenteel heeft hij meer dan 275.000 abonnees op YouTube en 162.000 volgers op Instagram. Vanuit dit grote online bereik wat hij heeft opgebouwd, kwamen er nieuwe professionele uitdagingen op zijn pad.

Hoe ziet het privéleven van Koen Weijland eruit?

Koen Weijland lijkt een echte levensgenieter. Alles wat hij doet, zowel privé als professioneel, doet hij met een grote passie. Samen met zijn vriendin, Carola Kirschbaum, reist hij regelmatig de wereld rond en gaat hij op verschillende avonturen. Zowel Koen als zijn partner komen uit Arnhem. Het koppel geeft aan dat Koen zijn geliefde heeft versierd na veel appen en haar aan het lachen te maken. Wanneer hun eerste date was, is niet bekend.

Ondanks dat hij veel werkt, is er dus zeker ook tijd om lekker te genieten van wat hij allemaal heeft bereikt. Als echte voetbalfan en professionele e-speler is het uiteraard geen verrassing dat het met grote regelmaat een voetbalwedstrijd bijwoont of te vinden is bij een sporttalkshow.

Overigens heeft ook zijn vriendin Carola een YouTube-account. Daar plaatst ze documentaires over verschillende onderwerpen. Ze heeft daarnaast een modellencarrière en heeft er geen moeite mee ook wat uitdagende foto’s op haar Instagram te plaatsen. Daarnaast werkt ze in de marketingwereld.

De groei van de carrière van Koen Weijland

Koen Weijland, geboren op 19 oktober 1992, heeft altijd al een grote fascinatie gehad voor FIFA. Het bleek echter dat deze fascinatie ook gepaard ging met talent en inzicht in het spel. Dit heeft ervoor gezorgd dat hij zijn carrière op e-sportgebied begon. In 2010, 2011 en 2015 heeft Koen Weijland de titel FIFA wereldkampioen binnengesleept. Dit heeft hem gebracht bij Ajax, waar hij in 2016 een contract tekende als officiële e-Divisie speler. Helaas bleek dit echter niet een goede plek voor Weijland te zien. Het contract werd in 2018 beëindigd en sinds dat moment is hij zich gaan richten op Youtube en social Media. Hier vond hij echt zijn niche. Op zijn Youtube kanaal speelt hij FIFA en neemt hij de kijkers mee in zijn tactiek en manier van denken. Het is echter niet de eerste keer dat hij op Youtube te vinden was. Voorheen was hij al te zien op het Youtube kanaal van Koning FIFA. Uiteindelijk begon hij zijn video’s ook te streamen op Twitch, een bekend platform voor gamers. Door zijn talent, ervaring en online aanwezigheid, werd hij in 2020 de eerste bondscoach voor KNVB op het gebied van e-sport. Hij is tegenwoordig bovendien presentator bij de Formule 1-verslaggeving bij Viaplay.

Leven als e-sporter

Doordat de wereld rondom e-sport voor veel mensen een onbekend gebied is en veel mensen daardoor nieuwsgierig zijn over hoe het leven van een e-sporter eruit ziet, kwam Koen Weijland uit met zijn eigen boek, genaamd ‘Strijder – leven als een professioneel e-sporter’. Hier neemt hij de lezer mee in hoe hij zijn carrière heeft opgebouwd en wat allemaal heeft geleerd van zijn werk.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers