dinsdag, juli 23, 2024

Maan: haar succes met The Voice, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Maan de Steenwinkel is een Nederlandse zangeres en actrice. Ze werd geboren in Utrecht in 1997. Maan werd landelijk bekend als winnaar van de talentenjacht The Voice of Holland in 2016. Inmiddels is ze één van Nederlands populairste zangeressen.  

Winnaar The Voice of Holland

In 2015 was Maan deelnemer van The Voice of Holland en won ze de spannende talentenshow met Marco Borsato als coach. Haar debuut single Perfect World deed het goed in de Nederlandse hitlijsten. Ze kreeg dan ook een Gouden Plaat voor deze track. Maan trad op in Ahoy als onderdeel van de Toppers in Concert in 2016. In datzelfde jaar sprak ze haar eerste stem in. Dit was het personage Becky in de film Sing.

Doorbraak van het Jaar

In 2017 krijgen ze bij de NL Awards de award voor ‘doorbraak van het jaar’. Ook deed ze dit jaar mee aan het televisie programma Beste Zangers. Met het gezongen nummer van Kenny B., genaamd Jij bent de liefde behaalde ze nummer 1 positie op de iTunes-hitlijst. Verder was ze dat jaar ook te zien op tv in het programma Dance Dance Dance waarin ze met haar danspartner Kaj van der Voort derde werd. Verder was te zien in programma’s als Van der Vorst ziet Sterren en Keep it Cool.

Eigen club tournee

In 2017 kwam het nummer In Amsterdam samen met rapper Sevn Alias uit. Dit nummer deed het erg goed en kwam hoog binnen in de Nederlandse hitlijsten. Datzelfde jaar begon Maan aan haar eerste eigen club tournee. In 2018 staat ze met de Vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy.

Debuutalbum

Het nummer Blijf Bij Mij met Ronnie Flex zorgt ervoor dat ze twee Buma Awards binnensleept. Hierdoor volgt een tweede succesvolle eigen clubtour en wordt ze gastartiest van Marco Borsato in De Kuip. Een jaar later brengt Maan haar debuutalbum uit, genaamd Onverstaanbaar. Dit album werd erg goed ontvangen door het Nederlandse publiek en komt terecht op de eerste plek in de Nederlandse Album Top 100. Het nummer Ze huilt maar ze lacht krijgt een gouden status.

Het privéleven van Maan

Maan had twee jaar lang een relatie met DJ Tony Junior. Voor haar toenmalige vriend schreef ze het nummer ‘Zo kan het dus ook’. In 2020 brak het koppel, maar ze lieten via Instagram weten nog wel maatjes te zijn en het beste voor elkaar te willen. ,,Het is gelukkig liefdevol afgesloten”, stelde ze daarover in LINDA.meiden.

Inmiddels is ze happy single en had aanvankelijk zin om uit te gaan of aandacht van mannen te krijgen: ,,Iedereen denkt dat mijn inbox vol zit met berichtjes van mannen, maar dat valt ontzettend mee.” Aan datingapps en one night stands doet ze naar eigen zeggen niet: ,,Ik hou van flirten, maar dan is het wel fijn als het van twee kanten komt. Als je me leuk vindt, zeg het dan gewoon.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers