woensdag, juli 24, 2024

Marcel van Roosmalen: gortdroge schrijver, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Marcel van Roosmalen is een Nederlandse schrijver en journalist. Hij schrijft zowel fictie als columns. Zijn werk heeft vaak cynische droge ondertoon. Van Roosmalen heeft een relatie met Eva Hoeke. Dit is zijn wiki.

Succesvolle carrière

Marcel van Roosmalen werd geboren in Arnhem. Hij volgde de lerarenopleiding in Nijmegen. Na zijn studie verhuisde hij naar Amsterdam. In Amsterdam ging hij aan het werk als journalist en schrijver. Zijn carrière als journalist begon bij HP/De Tijd. In 2002 bracht Marcel zijn eerste boek uit genaamd Op Pad met Pim. Dit boek was een bundeling van reportages over de campagnes van Pim Fortuyn. Hierna volgde nog een bundel over de LPF-politici. Ook schreef hij een autobiografische roman genaamd Wij weten heus wel hoe laat het is.

Columnist

Tegenwoordig is Marcel een columnist bij nrc.next en voetbaltijdschrift Hard gras. Op de radio is hij ook te horen bij het programma De Nieuws BV op NPO Radio 1. Op televisie was Marcel van Roosmalen te zien als side kick bij het programma Veronica Inside.

Voetballiefhebber

Vitesse is de favoriete voetbalclub van Marcel. Hij schreef hier verschillende sportboeken over. Toen bij Vitesse voetballer Theo Bos alvleesklierkanker werd geconstateerd, schreef Marcel een boek over hem. Het was een portret van de voetballer met humor geschreven. Ook maakte hij een boek met Vitesse-icoon Theo Janssen: Schijt.

Marcel van Roosmalen heeft een relatie met Eva Hoeke

Marcel van Roosmalen heeft een relatie met mede journalist en schrijfster Eva Hoeke. Over zijn liefde met Eva stelde hij in Trouw: ,,Ik kan me er nog altijd over verbazen dat ik iets met haar heb gekregen.” Zij wist vanaf de eerste ontmoeting dat hij de ware voor haar was: ,,Ik wíst: dit is ‘m. Dat gevoel was in het geheel niet wederzijds, dus het duurde uiteindelijk nog tien jaar voor we wat kregen. De tussentijd vulden we met eindeloos ouwehoeren, sigaretten roken en rode wijn drinken.”

Samen hebben zij twee dochters. Het gezin woont in Wormer, geheel tegen de zin van Van Roosmalen in.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers