woensdag, juli 24, 2024

Michel van Egmond: zijn boekensucces, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Michel van Egmond is een Nederlandse schrijver en journalist. Hij werd geboren in Voorburg in 1968.

Verslaggever, schrijver en eindredacteur

Michel begon zijn journalist carrière als sportverslaggever bij de Zoetermeerse Courant. Vanaf dat moment schreef hij als freelance journalist voor diverse tijdschriften zoals Esquire, AD Sportwereld  en Nieuwe Revu. Ook schreef hij diverse columns voor voetbalmagazines zoals Voetbal International. Michel was eindredacteur bij het tv-programma Voetbal Inside.

Biografieën van oud-voetballers

In 1999 bracht Michel zijn eerste verhalenbundel uit, genaamd Nooit meer juichen. Hij besprak hierin diverse sportlegendes die na hun sportcarrière lager aan wal waren geraakt. Hij schreef diverse biografieën van oud-voetballers, zoals Bert van Marwijk en René van der Gijp. Gijp werd een bestseller en won de NS Publieksprijs. Ook het boek Kieft werd een bestseller. Het ging over de oud-voetballer Wim Kieft. In die biografie onthuld Michel dat Wim zo’n 20 jaar verslaafd is geweest aan cocaïne.

NS Publieksprijs en eigen uitgeverij

Van Egmond is de eerste Nederlandse sportboekenauteur die de NS Publieksprijs heeft gewonnen. Hij kreeg de prijs voor zijn boek Gijp en Kieft. Hij won de NS Publieksprijs nog een derde maal voor het boek De wereld volgens Gijp. In 2015 zette Michel van Egmond samen met Johan Derksen en Marieke Derksen een eigen uitgeverij op, genaamd Voetbal Inside Boeken. Hiermee hopen ze de groei van het Nederlandse sportboek voort te zetten.

Michel van Egmond heeft een relatie met Antoinnette Scheulderman

Michel van Egmond heeft een relatie met Antoinnette Scheulderman. Zij is ook een journalist en schrijver. Beiden delen ze een liefde voor schrijven en voetbal. Ze leerden elkaar kennen als collega’s in het vak en raakten toen verliefd toen Michel van Egmond gescheiden was en Antoinnette ook een einde aan haar toenmalige relatie zag komen: ,,Ik dacht hij is lief, grappig en slim, laat ik hem ook maar af en toe in huis nemen”, vertelt ze in een interview met De Havenloods. Ze wonen niet samen omdat dat naar hun oordeel ‘de relatie niet ten goede zou komen’. Wel is het slechts vijf minuten lopen tussen hun huizen. Scheulderman: ,,Ik leef heel routinematig. Alles staat bij mij thuis op een vaste plek. Bij hem is het veel rommeliger. Dus zijn we, als we niet in de kroeg zitten, het meest bij mij.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers