zondag, april 21, 2024

Niels van der Laan: satirisch televisiemaker, zijn achtergrond en zijn privéleven

Lees ook

Cabaretier Niels van der Laan is de afgelopen jaren snel bekend geworden bij het grote publiek. Niet alleen door zijn optredens met Jeroen Woe, met wie hij Van der Laan & Woe vormt, maar ook door zijn televisie optredens bij De Kwis en Even tot hier.

Van der Laan & Woe

De Nederlandse cabaretier Niels van der Laan werd op 15 december 1981 geboren in Beverwijk. Van der Laan is met name bekend van zijn cabaret duo met Jeroen Woe. Van der Laan heeft gestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, waar hij in 2005 afstudeerde. Tijdens zijn studie aan de Academie voor Kleinkunst ontmoette hij Woe. Het cabaret duo begon onder de naam Geen Familie, maar is nu bekend onder de naam Van der Laan & Woe. Naast het werk als cabaretier heeft Van der Laan geacteerd in verschillende producties en heeft hij ervaring als presentator.

Even tot hier

Het cabaret duo heeft van 2005 tot 2010 producties gespeeld onder de naam Geen Familie. Ook is Van der Laan te horen geweest als cabaretier bij het radioprogramma Spijkers met koppen op NPO Radio 2. Hierna ging hij het televisieprogramma Rambam op NPO 3 presenteren. Van der Laan was vervolgens een van de zogenoemde kwismasters (quizmasters) bij het humoristische quizprogramma De Kwis, wat gepresenteerd werd door Paul de Leeuw. Als opvolger van De Kwis maakten Van der Laan & Woe het satirische programma Even tot hier. Televisieprogramma’s waar Van der Laan in te zien was als acteur waren Baantjer, Midzomernacht, Kasper en de Kerstengelen en het Sinterklaasjournaal.

Prijzen

Het cabaret duo Van der Laan & Woe heeft in de theaters gestaan met verschillende voorstellingen waaronder Superlatief, Buutvrij, Alles Eromheen en Pesetas. Ook maakte het duo deel uit van muzikale producties, namelijk Kerst, Kerster, Kerstst met Stanley en de Menzo’s en Kwisconcert. Van der Laan heeft met Woe verschillende prijzen in de wacht gesleept. Ze wonnen in 2004 de prijs voor de meest belovende theatermakers; de Residentieprijs. In het jaar erna won het duo de Wim Sonneveldprijs. Met de productie Superatief wonnen ze de Neerlands Hoop prijs in 2011.

Privéleven

Over het privéleven van Niels van der Laan is weinig bekend. Wat wel bekend is, is dat Van der Laan in het verleden een relatie had met Eva Crutzen. Die relatie hield geen stand en tegenwoordig is Crutzen samen met Josèff Iping. In een interview met NRC stelde ze veel liefdesverdriet te hebben gehad. ,,Mijn ex is nog steeds mijn beste vriend.” Het is bekend dat Van der Laan en Crutzen nog steeds samenwerken en elkaar feedback geven bij hun optredens en programma’s. Of Van der Laan momenteel een vriendin heeft is onduidelijk.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers