dinsdag, april 16, 2024

Sjoerd van Ramshorst: Studio Sport-presentator, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Sjoerd van Ramshorst is bij het grote publiek vooral bekend van zijn werk als presentator bij NOS Studio Sport. Van Ramshorst had in het verleden een relatie met toenmalig collega Dionne Stax en is momenteel gelukkig in de liefde met Jasmijn.

Carrière

Sjoerd van Ramshorst is geboren in Arnhem, Gelderland, op 27 augustus 1986. Voor zijn studie verhuisde hij naar de hoofdstad Amsterdam. Hier studeerde hij Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie begon hij bij lokale media bedrijven, zoals AmsterdamFM, waar hij op de nieuwsredactie werkte. In 2010 ging Van Ramshorst werken voor de NOS als beeldredacteur van de sportredactie. Vanaf 2012 presenteerde hij het Sportjournaal voor de NOS. Tevens deed Van Ramshorst verschillende live uitzendingen van sport evenementen. Zo stond hij onder meer bij de Roland Garros, de Olympische Zomerspelen van 2016 en de Ronde van Frankrijk. Ook was hij te zien bij de Olympische Winterspelen van 2014 en bij het Wereld Kampioenschap voetbal van 2014 voor NOS Sport.

Documentaire en radio

Sinds het begin van 2015 is Van Ramshorst ieder weekend te zien bij NOS Studio Voetbal waar hij verslag deed van de Eredivisie duellen. Ook heeft Van Ramshorst een documentaire gemaakt over voetbal. Dat deed hij samen met Jeroen Stekelenburg voor het Wereld Kampioenschap voetbal van 2018. Deze vierdelige documentaire heet De Staat van Oranje en vertelt alles over de staat van het Nederlands elftal. Naast het brengen van het sportnieuws is Van Ramshorst ook actief geweest voor de radio. Zo heeft hij gewerkt als redacteur voor het radio programma GIEL dat te horen is op 3FM.

Privéleven

In 2006 heeft Van Ramshorst de Gouden Balkenende gewonnen bij het televisie programma Koppensnellers voor beste imitatietalent voor Nederland. Daarnaast heeft hij ook de tekst en muziek geschreven voor een single van Gerard Joling genaamd Vakantie. Van Ramshorst heeft een relatie gehad met ex-collega Dionne Stax. De vonk was overgeslagen met het presenteren van het nieuws en moest daardoor ook geheim blijven. Er kwam in 2015 een einde aan die relatie nadat Stax een affaire kreeg met Humberto Tan. ,,Sjoerd belandde in een dal nadat hij van de ene op de andere dag aan de kant werd gezet door zijn vriendin én NOS-collega Dionne Stax”, schreef Story over de breuk. ,,Net nadat de twee samen op vakantie waren geweest en er geen vuiltje aan de lucht leek, beëindigde Dionne de romance met Sjoerd – die verbijsterd achterbleef.”

Tegenwoordig heeft Van Ramshorst een relatie met Jasmijn Groen, die hij in 2018 leerde kennen. Sjoerd en zijn vriendin Jasmijn wonen samen in Amsterdam. Sinds januari 2020 is het stel verloofd nadat Van Ramshorst zijn vriendin in Vietnam ten huwelijk vroeg.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers