zondag, juni 23, 2024

Wat je nog niet wist over Chantal Janzen: de alleskunner waar iedereen van houdt

Lees ook

Chantal Janzen is een Nederlandse presentatrice, actrice, musicalster, zangeres en televisieproducent. Janzen werd op 15 februari 1979 geboren in Tegelen, Noord-Limburg. Sinds 2001 is Janzen actief in de wereld van tv en musical. Ze is bij het grote publiek bekend als musicalster, presentatrice, jurylid bij verschillende programma’s en door haar eigen tijdschrift &C. Ontdek hier alle details over Chantals leven.

Chantal’s carrière: van AVRO en RTL tot eigen platform

Voordat Chantal Janzen werkzaamheden op tv ging uitvoeren, studeerde ze aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hier leerde ze onder andere musical en zo kreeg ze een rol in diverse musicals. Daarnaast speelde ze in verschillende films en groeide ze langzaam uit tot een bekende Nederlander. Ze presenteerde verschillende programma’s bij de AVRO en maakte in 2011 de overstap naar RTL. Hier werd haar doorbraak compleet: ze presenteerde tal van grote programma’s, waaronder: Holland’s Got Talent, Everybody Dance now, Chantal Blijft Slapen, Dance, Dance, Dance, The Talent Project en Janzen en Van Dijk.

Het succes van Janzen bleef ook buiten de landsgrenzen niet onbekend. In 2014 tekende zij dan ook een contract bij de Duitse commerciële zender Sat.1. Ze maakte in 2015 haar Duitse televisiedebuut als presentatrice van The Voice Kids. In 2017 richtte Janzen haar eigen glossy en online mediaplatform &C op. Ook maakt &C sinds 2019 televisieproducties. Verder zou Janzen samen met Jan Smit en Edsilia Rombley het Eurovisiesongfestival 2020 presenteren, dat in Rotterdam zou plaatsvinden. Dit ging niet door vanwege de coronapandemie. Chantal Janzen speelde ook in een hoop films en series.

Het privéleven van Chantal Janzen

In 2014 is Chantal Janzen in Londen getrouwd met Marco Geeratz. Samen met Marco heeft zij twee zoons: James en Bobby. Marco heeft nog drie kinderen uit een eerder huwelijk: Esmeé, Isaa en Zion . Samen met haar gezin woont Chantal Janzen in Amsterdam. Ze maakt veel gebruik van social media: ze laat haar 1,6 miljoen volgers graag zien wat ze in het dagelijks leven doet.  Tot de hobby’s van Chantal horen onder andere zingen, acteren en tijd met haar gezin doorbrengen. Eerder was Janzen twee jaar samen met Roel Kyvelos, eveneens acteur, die ze leerde kennen achter de schermen bij Idols.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers