maandag, juni 27, 2022
Home Blog

Hardwell: zijn carrière, bekendheid en privéleven

0

Hardwell, de artiestennaam van Robbert van de Corput, is een Nederlandse dj en muziekproducer. Hij werd geboren in Breda in 1988. Hardwell produceert vooral dance, hardstyle en house muziek. Daarnaast presenteert hij ook het radioprogramma Hardwell On Air bij Radio 538. Dit programma wordt ook uitgezonden bij de Amerikaanse radiozender Sirius XM en het Antiliaanse radiostation Dolfijn FM.

Start wereldtournee

In 2011 bracht Hardwell samen met Tiësto het nummer Zero 76 uit. Twee jaar later begon Hardwell met zijn wereldtournee startend in de Heineken Music Hall. Dat jaar werd Hardwell uitgeroep tot ‘s werelds beste dj door het Britse DJ Magazine. Hij sloot zijn wereldtournee af met zijn grootste show ooit op Madison Square Garden in New York.

Uitgeroepen tot ‘s werelds beste dj

Vanaf 2014 is Hardwell ambassadeur van Dance4Life. In datzelfde jaar werd hij wederom uitgeroepen tot ‘s werelds beste dj door DJ Magazine. In 2015 begon hij aan zijn tweede wereldtournee, genaamd United We Are. Hij startte zijn eerste optreden in Ziggo Dome in Amsterdam.

Hit samen met zangeres Maan

In 2016 bracht Hardwell samen met Voice of Holland winnares Maan het nummer Perfect World uit. Dat jaar sloot hij ook het Glazen Huis af van de 3FM actie Serious Request in Breda. Hij trapte de benefietactie af met een live-set op het dak van het Glazen Huis. In 2018 kondigde Hardwell dat hij voor een onbepaalde tijd stopt als dj en producer. Hij maakte bekend dat hij graag meer tijd wil doorbrengen met zijn familie en vrienden. Zijn laatste optreden was in de Ziggo Dome met het Metropole Orkest.

Relatie met zus van dj Mike Williams

Hardwell heeft een relatie met Michelle Willemsen. Michelle is een presentatrice en ze is de zus van collega-dj Mike Williams. De twee hebben elkaar achter de schermen leren kennen. Michelle ging namelijk vaak mee op tour om mooie beelden vast te leggen voor haar broer Mike Williams.

Alles over Annemieke Schollaardt: haar carrière, bekendheid en privéleven

0

Annemieke Schollaardt is een radio-dj voor AVROTROS. Ze heeft een relatie met Phil Tilli.

Verblijf Curaçao

Annemieke Schollaardt werd geboren in Amsterdam in 1979. Annemieke besloot aan de PABO te gaan studeren nadat ze haar middelbare school diploma binnen had. Na de PABO vertrok Annemieke naar Curaçao. Het was in eerste instantie niet haar plan, maar uiteindelijk verbleef ze hier vijf jaar. Op Curaçao kwam ze terecht bij radiostation Dolfijn FM en bij TROS Paradise.

Aan de slag bij 3FM

Toen Annemieke weer terugkwam in Nederland ging ze aan de de slag bij 3FM als stationvoice. Vanaf 2008 presenteerde ze samen met Domien Verschuuren het programma Weekend DNA. Daarna ging ze alleen verder met haar eigen programma Annemieke Plays. In 2009 zat Annemieke samen met Gerard Ekdom en Giel Beelen opgesloten in Het Glazen Huis in Groningen. Annemieke maakte haar tv-debuut als presentatrice van het televisieprogramma De Duitsers.

Eigen radioprogramma en Wie is de Mol?-podcast

Van 2006 tot 2009 presenteerde Annemieke Schollaardt Uruzgan FM, een speciaal radioprogramma voor uitgezonden militairen in Afghanistan en hun thuisfront. Sinds 2018 presenteert Annemieke van vrijdag- tot en met zondagmiddag het programma Annemieke’s A-lijst. In 2016 deed ze mee aan het populair programma Wie is de Mol? en ze behaalde de finale en eindigde op de tweede plek achter winnaar Tim Hofman. Sinds 2019 presenteert ze de Wie is de Mol?-podcast. Hierbij neemt ze een kijkje achter de schermen van het programma.

Liefde op het eerste gezicht

In 2010 stapte Annemieke Schollaardt in het huwelijksbootje met Phil Tilli nadat ze elkaar vijf maanden kenden. Phil Tilli is de voormalig gitarist van de band Moke, Tröckener Kecks, Rex en Railroad Steel. Tegenwoordig is hij de manager van Lucas Hamming. Het stel kreeg samen een dochter genaamd Jet. Annemieke is 1.88 meter lang.

André Dongelmans: Luizenmoeder-acteur, zijn achtergrond en privéleven

André Dongelmans is een Nederlandse acteur. Hij werd geboren in Utrecht in 1987. Een van zijn meest bekende rollen is die van Kenneth in De Luizenmoeder.

Vele rollen in televisieseries en toneelstukken

André Dongelmans studeerde aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Hij studeerde in 2013 af. Hij speelde in veel theaterstukken als in televisieseries. Hij speelde in theaterstukken als Mijn Moeder Medea, Schijn bedrieg, Rundfunk en Mehmet de Tovenaar. André Dongelmanswas ook veel te bewonderen in diverse televisieseries. Zo begon hij zijn acteercarrière bij Het Klokhuis, Onderweg naar Morgen en Goede Tijden, Slechte Tijden. De laatste jaren was hij te zien in Spangas, Toren C en Klikbeet.

Grote doorbraak door rol in De Luizenmoeder

 Hij brak door in 2018 met zijn rol van Kenneth in de populaire comedyserie De Luizenmoeder. Sindsdien is André Dongelmans niet meer van het toneel en de tv te slaan.

Stemacteur

Grote kans dat je zijn stem ook vaak voorbij hoort komen, hij spreekt namelijk ook veel stemmen voor diverse Nederlandse series en animatieseries. Zo was zijn stem te horen in onder andere Bob de Bouwer, Cousins for Life, Voltron en Pickle & Peanut.

Liefdesleven

André Dongelmans had eerder een vier jaar durende relatie met een vrouw, maar hij sluit niet uit ooit met mannen te daten. Tegenwoordig heeft hij het naar zijn zin als vrijgezel.

Leny Breederveld: Luizenmoeder-actrice, haar achtergrond en privéleven

Leny Breederveld is een Nederlandse actrice. Ze werd geboren in 1951 in Amsterdam. Breederveld speelde onder meer als Juf Helma in de Luizenmoeder.

Mimegezelschap Carrousel

Nadat Leny Breederveld haar middelbare school had afgemaakt besloot ze de mimeopleiding te gaan volgen aan de Theaterschool in Amsterdam. Na haar studie nam ze deel aan het mimegezelschap Carrousel. Bij het mimegezelschap Carrousel leerde ze haar man René Groothof kennen. Samen kregen ze drie kinderen die ook allemaal actief zijn in de theaterwereld. In 2000 gingen Leny en René uit elkaar.

Villa Achterwerk en Theo & Thea

In 1987 werd Leny samen met haar zus Thea Breederveld en Jeanette Oldenhave gevraagd voor de presentatie van Villa Achterwerk. Ze waren hier voor vier jaar lang te zien als ‘De Drie Dikke Dames’. In 1989 richtte Leny Breederveld samen met Beppie Melissen en René Groothof de theatergroep Carver op. Datzelfde jaar maakte Leny Breederveld haar grote filmdebuut in de film Theo en Thea en de ontmaskering van het tenenkaasimperium.

Vele theater-, film- en televisierollen

Na haar rol in Theo en Thea ging het balletje voor Leny Breederveld rollen en kreeg ze veel theater-, film- en televisierollen aangeboden. Zo speelde ze voor theatergezelschappen als Carver en Orkater en ze was te zien in diverse films van regisseur Alex van Warmerdam. Verder had ze vele bijrollen in verschillende Nederlandse televisieseries. Zo speelde ze samen met Arjan Ederveen in de mockumentary serie 30 Minuten en ze was samen met Wim de Bie in het programma De bühne van De Bie.

Succesvolle rol in De Luizenmoeder

Verder had ze rollen in Ibbeltje, Sint Hubertusberg en Levenslied. Vanaf 2014 was Leny Breederveld te zien in de serie Nieuwe buren en speelde ze vanaf 2018 de rol van juf Helma in de serie De Luizenmoeder. Haar rol in deze serie was zo’n groot succes dat ze voor veel nieuwe rollen gevraagd.

Alles over Tom Egbers: presentator, documentairemaker en schrijver

De meeste mensen zullen bij de naam Tom Egbers denken aan Studio Sport. Maar De Almeloër is ook documentairemaker en schrijver van meerdere boeken. Egbers heeft een relatie met actrice Janke Dekker.

Tom Egbers is geboren op 18 oktober 1957 in Almelo in de provincie Overijssel. Hij is zijn carrière begonnen aan de School voor Journalistiek in de studentenstad Utrecht. Na zijn studie, in 1984, begon hij bij de NOS als presentator van Studio Sport. Daarnaast werkte hij ook voor het weekblad Voetbal International waar hij regelmatig interviews voor deed. In de jaren 90 verliet Egbers de Nederlandse Omroep voor Veronica waar hij zelf een programma opzette en presenteerde met de naam Stop de Persen. In dit programma werden verschillende interviews gehouden en was het medianieuws te zien. Stop de Persen was anderhalf jaar lang te zien bij Veronica.

Loopbaan

Bij Veronica heeft Egbers ook nog Nieuwslijn en de Edisons gepresenteerd. Na twee jaar, in 1992, verliet Egbers Veronica om weer terug te keren naar de NOS. Hier presenteerde hij nog twee andere muziek programma’s genaamd North Sea Jazz en Tom & Herrie. Ook presenteerde hij In Mijn Ogen een programma vergelijkbaar met Stop de Persen. Sinds 1994 was Egbers weer te zien bij het voetbal zo presenteerde hij de Champions League uitzendingen en de wedstrijden van het Nederlands elftal. Sinds 2008 is Egbers ook te zien bij Andere Tijden Sport, waar verschillende historische sportonderwerpen aan bod komen.

Documentaires en boeken

Verder heeft Egbers ook twee documentaires over de Brexit gemaakt genaamd Toms Engeland en Toms Ierland. Ook heeft hij verschillende boeken geschreven zoals De Zwarte Meteoor over Steve Monoke, een Zuid-Afrikaanse voetballen. Hier schreef hij later het vervolg Twaalf Gestolen Jaren over. Ook schreef hij een boek over de carrière van de voetballer Alan Caldwell genaamd Rory Storm, hoe de koning van Liverpool werd onttroond door The Beatles. Ook was Egbers te zien in de bioscoop waar hij de hoofdrol speelde in de film Covergirl in 1990.

Privéleven

Sinds 1991 is Tom Egbers getrouwd met de actrice Janke Dekker. Zijn partner is bekend van onder andere Flikken Maastricht, Ik hou van, Korenslag en verschillende musicals. Samen hebben ze twee kinderen, zoon Rik uit 1996 en een dochter Amy uit 1992. Hun dochter is ook al regelmatig te zien in het theater alleen dan als operazangeres. Halverwege 2019 kwam Egbers in het ziekenhuis terecht vanwege een hartinfarct waardoor hij langere tijd niet meer te zien was op de televisie. Gelukkig is hij inmiddels weer te zien doordat zijn gezondheid is verbeterd.

Henry Schut: sportpresentator, zijn achtergrond en privéleven

Henry Schut is vooral bekend als presentator van Studio Sport. Schut is daarnaast te horen op de radio, voornamelijk met sportprogramma’s en is zelf ook behoorlijk sportief.

Henry Schut is geboren op 1 april 1976 in het Gelderse Scherpenzeel. Hij heeft zijn middelbare school afgerond op VWO niveau aan het Johannes Fontanus College in Barneveld. Vervolgens is Schut journalistiek gaan studeren in Zwolle aan het Windesheim College. Na zijn studie ging Schut aan het werk bij de Nederlandse Omroep waar hij is begonnen als beeldredacteur en als voice-over medewerker bij Studio Sport. Vanaf 2005 was hij ook te zien bij Studio Sport als presentator van het Sportjournaal en Langs de Lijn. In 2010 was Schut te zien bij het WK voetbal journaal waarbij hij verslag deed van de wedstrijden en het Nederlandse Elftal volgden.

Loopbaan

Vanaf het jaar 2013 was Schut ook te horen op de radio. Hij presenteerde het radio programma Langs de Lijn voor Radio1. Hier deed hij verslag van alle sportevenement. In het jaar 2014 en 2018 was Schut ook te zien bij Studio Sportwinter. Hier presenteerde hij samen met Erben Wennemars de Olympische Winterspelen. Tevens presenteerde hij 2014 het Wereld Kampioenschap voetbal dat gehouden werd in Brazilië. Twee jaar later was hij te zien bij Studio France waar het hij verslag deed van de wedstrijden van het Europees Kampioenschap. In 2016 was hij wederom te zien op de televisie toen hij verslag deed van de Olympische Zomerspelen samen met Edith Bosch.

Privé

Sinds zijn studietijd heeft Schut al een relatie met zijn vriendin Merel. Hij zei hij op dat moment al tegen zijn ouders “Ik heb de moeder van mijn kinderen ontmoet”. Samen hebben ze inmiddels ook al drie kinderen. In 2014 won Schut zelfs de prijs voor Papa van het Jaar die jaarlijks wordt uitgegeven door de Kruidvat.  Samen met zijn collega’s van Langs de Lijn heeft hij in 2020 een speciale CD en LP box samengesteld met de beste muziek en spannendste radio fragmenten van de jaren 60 tot nu van Langs de Lijn.

Paul de Leeuw: presentator, zijn achtergrond en privéleven

Paul Henri de Leeuw is geboren in Rotterdam, Zuid-Holland op 26 maart 1962. De Leeuw is bekend als presentator, maar had ook succes als zanger en met komische typetjes.

Na dat hij op de middelbare school de havo had afgerond ging hij de lerarenopleiding volgen in Delft. In 1983 heeft hij deelgenomen aan Cameretten, het grootste cabaret festival van Nederland waar hij de persoonlijkheidsprijs heeft gewonnen. In het jaar dat volgde heeft hij zelf het festival gepresenteerd. In 1986 was De Leeuw voor het eerst te horen op de Radio met zijn radioprogramma Lieve Paul dat te horen was op Radio3 op zondagochtend van vier tot zes uur. Hierin werkte hij aan relatieproblemen van luisteraars samen met Paul van der Lugt. Later kreeg De Leeuw zijn eigen radio programma genaamd De Leeuw wordt wakker dat iedere ochtend te horen was van zeven tot negen uur.

Televisie

In 1985 was De Leeuw voor het eerst te zien op de televisie bij de NCRV bij het televisieprogramma Snelbinder. Vijf jaar later kreeg hij zijn eigen televisie programma bij de VARA genaamd De schreeuw van De Leeuw. In de eerste jaren kreeg hij veel commentaar over zijn programma, zo werd het ook wel ‘afzeiktelevisie’ genoemd. In 1997 kreeg hij ook een eigen avondprogramma genaamd Laat de Leeuw dat twee jaar lang te zien was bij de VARA. Voor de VARA maakte hij nog vele andere programma’s zoals Het feest van Sinterklaas, Ouwe Jongens en Huis van Oranje.

Muziek en typetjes

Paul de Leeuw kan naast presenteren ook behoorlijk zingen. Bekend zijn nummers als Mr Blue met René Klijn, maar ook Ik heb je lief, Vlieg met me mee, Blijf bij mij en Droomland. Succesvol was De Leeuw in het verleden ook met sketches en typetjes, waarvan de meest bekende wel Bob en Annie de Rooij waren.

Privéleven

Van 2001 tot 2003 werkte De Leeuw voor de NCRV alleen de samenwerken verliep niet geheel vlekkeloos, waardoor ze besloten het contract vroegtijdig te beëindigen. Vanaf 2003 werkte De Leeuw daarom weer voor de VARA. Na 28 jaar lang voor de VARA gewerkt te hebben besloot De Leeuw voor zichzelf te beginnen. Sinds 2000 is De Leeuw getrouwd met Event Planner en eigenaar van &friends.events Stephan Nugter. Samen hebben ze twee kinderen geadopteerd uit de Verenigde Staten. Hun zoons heten Kas en Toby de Leeuw.

Wilco Kelderman: zijn wielercarrière, zijn achtergrond en privéleven

0

Wilco Kelderman is een Nederlandse wegwielrenner. Hij staat vooral bekend als tijdritspecialist en klassementsrenner. Hij rijdt sinds 2017 voor Team Sunweb.

Diverse Rondes

Wilco Kelderman werd geboren in 1991 in Amersfoort en heeft vanaf een jonge leeftijd een liefde voor de wielersport. Hij won al vroeg in zijn wielerloopbaan de Ronde van de Elzas en de Ronde van Noorwegen. In 2013 reed Kelderman zijn eerst grote ronde, namelijk de Ronde van Italië. Hij werd uiteindelijk 17e in het algemeen klassement. Kort daarna won hij de Ronde van Denemarken.

Grote doorbraak in 2014

Het jaar 2014 betekende de grote doorbraak voor Wilco Kelderman. Hij begon als kopman aan de Giro. Hij eindigde uiteindelijk als 7e in het eindklassement. Vervolgens behaalde hij ook een grote winst in het Critérium du Dauphiné. Hij eindigde hier op de 4e plek. Datzelfde jaar reed hij ook de Vuelta en werd hier als veertiende.

Debuut in de Tour

In 2014 maakte Kelderman zijn debuut in de Tour. Wegens pech en een rugblessure speelde hij helaas een anonieme rol in deze rit. Hij wist wel te presteren in de Eneco Tour. Hij kwam hoog in het klassement te staan en pakte ook de leiderstrui.

Overstap naar Team Sunweb

Kelderman reed de Ronde van Italië in 2017 voor Team Sunweb in dienst van kopman Tom Dumoulin. Tom Dumoulin won deze editie als eerste Nederlander. Helaas viel hij al uit in de negende etappe. Hij reed tegen een stilstaande motor aan en brak zijn vinger. Een jaar reed Kelderman ook mee aan de Ronde van Spanje. Door materiaalpech eindigde hij op de 10de plaats. In 2019 deed hij mee aan de Ronde van Catalonië en hij kwam hier hard te val. Hij moest hierdoor helaas de Giro aan zich voorbij laten gaan. In 2020 maakte Wilco Kelderman bekend dat hij in 2021 de overstap zal gaan maken van Team Sunweb naar de Duitse ploeg BORA-Hansgrohe.

Privéleven

Wilco Kelderman is al een tijdje gelukkig met zijn vriendin Rebecca Talen. Zelf heeft Rebecca Talen ook een lange tijd aan wielrennen gedaan. Ze maakte in 2013 deel uit van het vrouwen wielerteam Rabobank-Liv Giant. Ze besloot te stoppen met de sport op professioneel niveau en is vervolgens rechtsgeleerdheid gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht.

Donny Roelvink: model, zoon van en acteur | zijn achtergrond en privéleven

0

Donny Roelvink is een Nederlands model, acteur en mediapersoonlijkheid. Hij werd geboren in Amsterdam in 1997 als zoon van volkszanger Dries Roelvink. Ook zijn broer Dave Roelvink is inmiddels een bekend gezicht op de Nederlandse tv.

Eigen reality soap De Roelvinkjes

Donny Roelvink maakte als kind al zijn tv debuut toen hij verscheen in het programma Kinderen Dansen op het IJs. Hij won deze wedstrijd met zijn schaatspartner Niki Wories. In 2015 was Donny samen met zijn gezin te zien in hun eigen realitysoap genaamd De Roelvinkjes. Een jaar besloot Donny zijn levensstijl aan te passen en veel te gaan sporten, vervolgens was hij te zien op meerdere covers van magazines. In 2017 is hij samen met zijn broer Dave Roelvink te zien in het programma De Roelvinkjes: Dave en Donny doen zaken. Donny kreeg hierdoor meer naamsbekendheid en was in de jaren daarna veel te zien op de tv. Zo was hij onder andere te zien in het programma Into the Waves. Ook was hij zich gaan focussen op zijn acteercarrière en hij had kleine rollen in de serie Nieuwe tijden en de film Misfit.

Deelname Temptation Island VIPS en Expeditie Robinson

Ook startte hij samen met zijn broer een eigen Youtube-kanaal. In 2018 was Donny Roelvink te zien in het programma Temptation Island Vips, waarin hij met zijn vriendin meedeed. Dat jaar was hij ook te zien in Expeditie Robinson, waar hij als 5e kandidaat vrijwillig het eiland verliet. Videoland zond ook een programma uit genaamd Dave en Donny op expeditie, waarin te zien is hoe Dave Donny klaarstoomt voor Expeditie Robinson. In 2018 keerde de realitysoap rondom de familie Roelvink weer terug, genaamd De Roelvinkjes: Effe geen cent te makken. Hierbij ging het gezin een maand lang in de bijstand leven om zich in te zetten voor de organisatie Kinderen van de Voedselbank.

Relatie met influencer Janice Blok

Donny Roelvink had een lange tijd een relatie met Amijé van der Laan. De twee testten in 2018 hun relatie uit in het programma Temptation Island VIPS, maar een jaar gingen het koppel toch uit elkaar. Inmiddels heeft Donny een relatie met influencer Janice Blok. Roelvink en zijn vriendin hebben plannen om samen te gaan wonen in Amsterdam.

Bianca Krijgsman: cabaretière en actrice, haar achtergrond en privéleven

Bianca Krijgsman is een Nederlands cabaretière en actrice. Samen met Plien van Bennekom vormt ze het cabaretduo ‘Plien en Bianca’. Bianca Krijgsman is al een lange tijd samen met haar partner Diederik van Vleuten. Hij is een ook bekende Nederlandse cabaretier en musicus. Krijgsman schitterde onder meer in de Luizenmoeder.

Vanaf een jonge leeftijd liefde voor dans en zang

Bianca werd geboren in Oudesluis in 1968. Vanaf een jonge leeftijd had Krijgsman al een liefde voor zang en dans. Ze ging dan ook op haar 12de naar de Nel Roos Academie voor Ballet in Amsterdam. Vervolgens ging ze naar de Theaterschool en naar de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Hier ontmoette ze Plien van Bennekom. Beiden studeerden af in 1993 samen in de lichting met veel andere bekende Nederlanders, zoals Acda en De Munnik en Ellen ten Damme.

Doorbraak met Pien in programma Zaai

Bianca Krijgsman heeft veel succesvolle cabaretprogramma’s gemaakt met Pien. Ook waren ze te zien in de VPRO-televisieserie Zaai. Deze televisieserie betekende de doorbraak voor de twee en dit leidde tot hun eigen theatervoorstelling Biks. Verder speelde ze de hoofdrol in de serie Linda, Linda. Verder was ze ook te bewonderen in De Luizenmoeder, waarin ze Nancy speelde.

Imitaties Koefnoen en winnares awards

Naast acteren en cabaret deed Bianca Krijgsman ook veel imitaties voor het programma Koefnoen. Ze deed imitaties van onder andere Rachel Hazes, Sonja Bakker en Marijke Helwegen. In 2014 won Bianca Krijgsman een International Emmy Award voor haar rol in de film De Nieuwe Wereld. Verder won ze in 2017 een musical award voor ‘beste vrouwelijke bijrol’ voor haar rol in de musical In de Ban van Broadway.

Bianca Krijgsman heeft een relatie met Diederik van Vleuten. Ruim twintig jaar geleden vroeg Van Vleuten zijn partner al ten huwelijk, maar tot een bruiloft is het niet gekomen. Wel hebben Bianca Krijgsman en haar geliefde drie kinderen.