zondag, april 21, 2024

Marco Borsato: The Voice-jurylid, zijn carrière, liefdesleven en zijn achtergrond

Lees ook

Marco Borsato is een Nederlandse zanger en acteur. Hij werd op 21 december 1966 geboren in Alkmaar, als zoon van een Italiaanse vader en een Nederlandse moeder. Hij is in Nederland vooral bekend door zijn Nederlandstalige muziek, hoewel hij in het begin van zijn carrière vooral in het Italiaans zingt. Hier lees je alles over het leven van de zanger Marco Borsato in zijn wiki.

Van Italiaans naar Nederlandstalig: de doorbraak van Marco Borsato

Marco Borsato is de zoon van Roberto Borsato en Mary de Graaf. Hij brak door als zanger toen hij de Soundmixshow in 1990 won. Hij zong hierbij de Italiaanse versie van het nummer At this Moment. Hierna bracht hij drie italiaanstalige albums uit. Borsato leek in de vergetelheid te raken, zijn platenmaatschappij dwong er dan ook op aan dat hij in het Nederlands zou gaan zingen.  Dit zorgde voor veel succes: zijn single Dromen zijn Bedrog was dan ook het nummer waarbij hij doorbrak en bekend werd bij het grote publiek.

Vanaf dit moment bracht Marco Borsato veel Nederlandstalige albums uit, waarvan veel nummers op de hitlijsten terecht kwamen. In 2006 werd het vermogen van Borsato geschat op 27 miljoen euro: hiermee was hij een van de rijkste zangers van Nederland. In 2009 ging het bedrijf van Borsato failliet; dit had een grote invloed op zijn vermogen. Onder andere met een nieuw album en grote successen kwam Borsato er financieel weer bovenop. Verder heeft Marco Borsato meegedaan aan verschillende tv-programma’s waaronder Het Perfecte Plaatje en Het Mooiste Liedje en was hij van 2011 tot 2016 coach bij The Voice. Ook was hij in 2018 en 2019 te zien als coach bij The Voice Senior.

Het privéleven van Marco Borsato

Het is niet bekend of Marco Borsato op dit moment een relatie heeft. Hij was tot 2020 samen met Leontine Ruiters, waarmee hij vanaf 1998 getrouwd was en drie kinderen kreeg: zoons Luca en Senna en dochter Jada. Enige tijd nadat bekend werd dat Borsato een affaire had met pianiste Iris de Hond, kondigde Marco en Leontine hun scheiding aan. Deze werd in september 2020 officieel.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers