woensdag, juli 24, 2024

Bilal Wahib: Mocro Maffia-acteur, zijn liefdesleven en zijn achtergrond

Lees ook

Bilal Wahib is een Nederlandse acteur, zanger en rapper. Hij werd bekend als acteur in films en series, zoals Nieuw Buren, SpangaS, Mocro Maffia en Commando’s.

Acteerdebuut op 14-jarige leeftijd

Bilal Wahib werd geboren in Amsterdam in 1999. Zijn acteerdebuut was in de korte film Mimoun in 2013. Daarnaast was hij dat jaar ook te zien in de televisieserie De vloer op jr. In de jaren daarna verscheen de acteur in film en series als Geen koningen in ons bloed en Vechtershart. In 2016 was Bilal Wahib te zien in de films Layla M en De held en in de televisieseries Toon, Nieuwe buren en SpangaS. Sinds 2018 speelt Bilal Wahib één van de hoofdrollen in de Videoland-serie Mocro Maffia.

Winnaar Shooting Star Award

In 2019 bracht Bilal Wahib zijn eerste single uit, genaamd Vliegen. Dit nummer werd ook gebruikt als de titelsong van de film De Libi. Wahib speelde ook één van de hoofdrollen in deze film. Op het Internationaal Filmfestival van Berlijn in 2020 ontving hij een ‘Shooting Star Award’. Dat is een award voor de top 10 van meest veelbelovende jonge Europese acteurs van dat jaar.

Nummer één hit met Tigers

In 2020 begon Wahib zich meer te richten op zijn muziekcarrière. Hij bracht meerdere nummers uit zoals, Video Vixen en Tigers. Met Tigers behaald hij zijn eerste nummer één hit.

Bilal Wahib heeft een relatie met Sophie Keizer

Bilal Wahib heeft een relatie met Sophie Keizer. De twee wonen sinds een tijdje samen aan de gracht in Amsterdam. De knappe dame heeft een flinke Instagram fanschare met zo’n 22.000 volgers. In een video met Robbert Rodenburg stelt Wahib een nogal hoog libido te hebben en minimaal één keer per dag de liefde te bedrijven met zijn vriendin. ,,Soms meerdere keren, ik heb gewoon een hoog libido”, aldus de acteur. Sophie Keizer is een extraverte dame met een wat alternatieve uitstraling. Hoe lang het koppel al samen is, is niet helemaal duidelijk, maar in ieder geval sinds de zomer van 2019.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers