woensdag, juli 24, 2024

Herman van der Zandt: zijn tv-carrière, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Herman van der Zandt is een Nederlandse journalist, presentator en nieuwslezer. Hij werd geboren in Breda in 1974. Van der Zandt heeft een relatie met Jozephine Trehy. Dit is zijn wiki.

Op 14-jarige leeftijd begon Van der Zandt al samen met zijn broer programma’s te maken bij de Bredase ziekenomroep Studio Audio. Na de middelbare school ging hij geschiedenis studeren aan de Universiteit van Utrecht.

Aan het werk bij NOS Nieuws

In 2001 kwam de Bredanaar in dienst bij het NOS Nieuws. In 2010 was Van der Zandt medepresentator en uitslagen analist in verkiezingsuitzendingen. Daarnaast is hij ook het gezicht van de Paralympische Zomerspelen en Winterspelen bij de NOS.

Winnaar Groot Dictee

In 2012 eindigde Herman van der Zandt als beste van de bekende Nederlanders bij het Groot Dictee der Nederlandse Taal. In 2013 presenteerde hij de live-uitzendingen op Nederland 1 voor de hulpactie van Giro 555 voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan. Voor zijn bekendheid was Van der Zandt als eens te zien als kandidaat in het quizprogramma Met het Mes op Tafel in 1998. Vanaf 2015 presenteert Herman van der Zandt het kennisprogramma zelf.

Overstap naar NOS Sport

In 2015 stapte Herman van der Zandt ook over van het NOS Nieuws naar NOS Sport. Hij presenteerde bij deze zender programma’s als NOS Studio Sport, NOS Langs de Lijn en Langs de Lijn en Omstreken. Daarnaast volgde hij Mart Smeets op in De Avondetappe. In 2016 was hij één van de presentatoren van de Olympische Zomerspelen.

Herman van der Zandt heeft een relatie met Anna Gimbrère

In 2016 trouwde Herman van der Zandt met Jozephine Trehy. De twee hadden elkaar leren kennen op de werkvloer bij NOS. Zij werkte als radioverslaggever bij NOS Radio 1 en NOS op 3. De twee hebben twee kinderen, genaamd Liz en Kees. In 2019 besloot het stel uit elkaar te gaan. Daarna kreeg Herman van der Zandt een relatie met voormalig collega Anna Gimbrère. Ze ontkent tegenover Weekend dat zij de reden voor de breuk is met zijn ex-vrouw: ,,Hij was al weg bij zijn vrouw. Wij houden er niet van om over onze relatie te praten, maar we hebben het heel leuk samen.”

,,Herman en ik spraken af en toe wel eens iets af. Maar het gaat te ver om te spreken van een hechte vriendschap. En nee, ik vond het niet moeilijk om met iemand te daten die ik al vriendschappelijk kende. De vonk sprong gewoon ineens over. Dat is toch alleen maar mooi?”, ging ze verder tegenover Story. Anna Gimbrère is een wetenschapsjournaliste en presentatrice. In 2017 presenteerden ze samen het programma Oranje Boven, Down Under.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers