donderdag, juni 13, 2024

Xander van der Wulp: politiek commentator, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Xander van der Wulp is een Nederlandse politiek verslaggever en -duider. Hij werd geboren in 1974 in Delft. Van der Wulp heeft een relatie met Stacey Ann Muangman.

Xander werd geboren als zoon van Gerard van der Wulp, voormalig hoofdredacteur van het NOS Journaal. Het is dan ook zeker niet gek dat hij dezelfde carrière richting koos als zijn vader.

Vader Gerard van der Wulp

Xander van der Wulp studeerde communicatie aan de Universiteit van Utrecht. Op zijn 17e ging Xander al aan het werk voor de NOS. Xanders vader Gerard van der Wulp was in die periode de hoofdredacteur van het NOS Journaal. Tijdens zijn studie verrichtte Xander hier diverse functies op de redactie, in de regieruimte en bij de productie. Van der Wulp ging voor zijn afstuderen stage lopen bij CNN in Washington. Hij bleef tijdens deze periode ook nog aan het werk bij de NOS.

Fulltime in dienst bij de NOS

In 2000 trad Xander van der Wulp fulltime in dienst bij de NOS. Hij was onder andere aan het werk als buitenlandredacteur, eindredacteur en hoofd van de 24 uurs-redactie. In 2008 werd Van der Wulp politiek verslaggever in Den Haag. Vanaf 2014 is hij te zien als politiek duider voor de ochtend en middag journaals van de NOS. Xander van der Wulp is ook de vaste vervanger van Ron Fresen.

Podcast met Joost Vullings

Naast zijn bezigheden als presentator en verslaggever, heeft Xander van der Wulp ook nog tijd voor zijn andere passie.  Hij maakt namelijk een podcast met Joost Vullings. Samen maken ze de podcast De Stemming van Vullings en Van der Wulp. In deze podcast nemen ze iedere vrijdag de Haagse week door. Hierbij komen analyses, geruchten en voorspelling over de politiek voorbij.

Xander van der Wulp is getrouwd met Stacey Ann

Xander van der Wulp is al jaren gelukkig getrouwd met zijn vrouw Stacey, die hij in Amerika heeft leren kennen. ,,Ik had er helemaal geen bezwaar tegen om in de zomervakanties naar Amerika te gaan. Mijn vrouw Stacey heb ik er ook leren
kennen.” Stacey werkt als Global Strategic Planner. De ouders van zijn vrouw wonen nog steeds in de VS. Samen hebben ze drie kinderen, genaamd Sienna, Ava en Bella.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers