donderdag, mei 23, 2024

Stefano Keizers: zijn alter ego, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Stefano Keizers is het alter ego en pseudoniem van de Nederlandse cabaretier en kleinkunstenaar Gover Julius Samuel Meit.

Begin loopbaan

Gover Julius Samuel Meit werd in 1987 geboren in Amsterdam. Na de middelbare school besloot hij te gaan studeren aan de Gerrit Rietveld Academie. Hij studeerde hier in 2009 af. Tot 2013 was Meit zanger van de band Wooden Constructions. Hij zong daarna ook in de groepen als Meitje en Longsy. In 2014 besloot ‘Stefano Keizers’ op het podium zijn kleinkunst en liedjes te laten horen. Vanaf 2015 is hij ook de eindredacteur en presentator bij het televisiekanaal #FIRST, dit kanaal wordt via Ziggo TV en YouTube uitgezonden. Hij maakt geregeld filmpjes met onder meer Sylvana IJsselmuiden.

Ontstaan alter ego Stefano Keizers

In 2015 ontstond het alter ego van Gover Julius Samuel Meit, genaamd Stefano Keizers. Gover bedacht eerst de biografie van Stefano. Zo stond er in zijn biografie dat hij geboren werd in Kameroen in 1984. Zijn jeugd bracht hij door in verschillende landen. Hij was getrouwd met Laura Dekker en hij was directeur in een keramiekfabriek in China.

Eigen cabaretprogramma en winnaar Wim Sonneveldsprijs

Als zijn alter ego Stefano Keizers won Gover de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2018 debuteerde hij als cabaretier in zijn programma Erg heel. Een jaar later volgt zijn tweede programma, genaamd Sorry baby.

Boek debuut

In 2018 brengt Stefano Keizers zijn eerste boek uit, genaamd Twee Luitenanten. Verder is hij dat jaar ook te zien als kandidaat in het programma MAX Geheugentrainer en De Slimste Mens. In 2019 werd Gover de presentator van het AVROTROS-programma Experimensen. In 2020 is hij te zien in het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje.

Stefano Keizers heeft een relatie met Ellis Kat

Gover a ka Stefano Keizers heeft al jaren een relatie met zijn vriendin Ellis Kat. De twee hebben zeker een gemeenschappelijke liefde: kunst. Ellis is namelijk een curator en richt zich veel op kunst. Daarnaast schrijft, presenteert en produceert Ellis Kat, vriendin van Stefano Keizers, naar eigen zeggen op haar website.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers