dinsdag, juni 28, 2022

YouTube

Leestips

YouTube is hét videoplatform waarop zowel video’s als livestreams worden aangeboden. Het platform bestaat sinds 2005 en werd in 2006 door Google overgenomen.

De opkomst van YouTube zorgt ook voor een verandering in het aanbod van video. Waar decennialang (lineaire) televisie de standaard was, heeft de opkomst van YouTube ervoor gezorgd dat we steeds meer ‘on demand’ kijken, of te wel: kijken wanneer je zin hebt of het uitkomt.

Op YouTube hebben tegenwoordig zowel bekende videoproducenten, grote organisaties als individuele contentmakers, zoals vloggers, zich genesteld. Op het platform vind je muziekclips, online talkshows, persconferenties, voetbalsamenvattingen, vlogs en nog veel meer.

Zoals reeds genoemd heeft de opmars van YouTube ervoor gezorgd dat het steeds gemakkelijker is geworden om als individu zonder videoproductie achtergrond of opleiding, toch fraaie videocontent te maken. Iedereen kan wat dat betreft vlogger worden met een beperkte investering aan apparatuur.

Bekende vloggers

In Nederland bekende vloggers zijn onder andere:
Dylan Haegens
Kwebbelkop
NiceNienke
Stuk TV
Siv HD
Enzo Knol
Milan Knol
MeisjeDjamila

- Advertisement -
Nieuwste blogs

Hardwell: zijn carrière, bekendheid en privéleven

Hardwell, de artiestennaam van Robbert van de Corput, is een Nederlandse dj en muziekproducer. Hij werd geboren in Breda...
- Advertisement -

More Articles Like This