donderdag, mei 23, 2024

Carola Schouten staat zowel privé en als minister haar mannetje

Lees ook

Carola Schouten is een Nederlandse politica. Ze is tevens vicepremier in het derde Kabinet Rutte. Daarnaast is Carola Schouten is minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Schouten groeide op in een streng gelovig gezin in Brabant en is bewust alleenstaande moeder. Tegenwoordig is Schouten actief namens de ChristenUnie, waar ze als minister mikpunt werd van boerenprotesten.

De agrarische achtergrond van Carola Schouten

Carola Schouten is onder meer de minister van Landbouw. Zelf heeft ze ook een agrarische achtergrond. Vanaf 1985 hielp ze mee op het boerenbedrijf van haar ouders.

In 1995 verruilde ze het Brabantse Giessen voor Rotterdam. Daar studeerde ze Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit. Na het afronden van haar studie werd ze ambtenaar op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Vervolgens begon ze als fractiemedewerker van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Daarnaast was Schouten lid van de commissie die het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie samenstelde.

In 2010 stond Carola Schouten voor het eerst op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ze stond op de zesde plaats, waardoor ze aanvankelijk niet in de Tweede Kamer kwam. Toen André Rouvoet in 2011 het parlement verliet kwam ze alsnog in de Tweede Kamer. In 2011 koos de parlementaire pers haar als Politiek Talent van 2011.

In 2017 onderhandelde Schouten samen met Gert-Jan Segers over de totstandkoming van het Kabinet-III. Na de formatie werd ze minister van Landbouw, Natuur en Visserij.

Schouten maakt zich niet geliefd bij boeren met stikstofmaatregelen

In de loopbaan van Schouten komen diverse belangrijke momenten terug. In de eerste plaats is de pulsvisserij te noemen. Nederlandse vissers hadden veel geïnvesteerd in een nieuwe manier van vissen. Deze manier van vissen werd uiteindelijk door de Europese Unie verboden. Carola Schouten wist dit niet te voorkomen.

Daarnaast is Carola Schouten erg betrokken bij het stikstofdossier. Door een uitspraak van de Nederlandse rechter moest er opeens veel minder stikstof uitgestoten worden, waardoor ook de landbouw in de probleem kwam. Het maakte haar tot Kop van Jut bij veel boeren, die het voortbestaan van hun bedrijven bedreigd zagen worden door de noodzaak tot stikstofvermindering. Schouten voerde pittige gesprekken met afgevaardigden van boerenbelangenorganisaties.

Carola Schouten krijgt kind van Israëlische man

Carola Schouten is een bewust alleenstaande moeder. Op jonge leeftijd (begin twintig) raakte ze tijdens haar studie zwanger van een Israëlische minnaar. Een relatie zat er niet in. Ze besloot echter wel het kind – een zoon genaamd Thomas – te houden. Bijzonder is dat Schouten woont in een voormalig bordeel. De ChristenUnie is geen voorstander van legale prostitutie. Carola Schouten zelf is Christelijk en lid van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers