zondag, april 21, 2024

Wat is Videoland?

Lees ook

Videoland is een video-on-demand dienst dat wordt aangeboden door RTL Nederland. Het platform produceert ook eigen programma’s.

Geschiedenis van Videoland

Videoland was van 1984 tot 2010 een van Nederlands meest populaire videotheken. De videotheek werd opgericht door Nico Broersen en Gerard van Stijn in 1984. In 1992 nam Philips het beheer een aantal jaar over, waarna het managementteam het weer overnam. Aan het einde van het eerste decennium van de 21ste eeuw verdwenen videotheken steeds meer uit het straatbeeld. Dit kwam mede door de opkomst van video-on-demand services, zoals Amerikaanse bedrijven als Netflix, HBO en Amazon Prime en daarnaast ook Nederlandse services zoals NPO Start, KIJK en NLZIET. In 2010 ging Videoland als onderdeel van de Entertainment Retail Group failliet. Videoland werd vervolgens overgenomen door Moving Pictures Holding. In 2013 nam RTL Nederland het bedrijf over en het bedrijf ging verder onder de naam Videoland by RTL. Sinds 2014 kun je hier RTL programma’s vooruit kijken, voordat het op de televisie wordt uitgezonden, zoals Adam zkt. Eva, Goede Tijden, Slechte Tijden en Holland’s Next Top Model. Je kunt ook oudere series en films bekijken. In 2018 ging RTL een samenwerking aan met Talpa TV, sindsdien zijn er ook programma’s van SBS6 terug te zien op het platform.

Originele Videoland producties

Sinds 2015 produceert het bedrijf eigen programma’s die exclusief te zien zijn op Videoland. Het eerste eigen programma van Videoland was de serie Zwarte Tulp, dit was zo’n succes dat het vervolgens ook op tv werd uitgezonden. Verder bracht Videoland veel succesvolle exclusieve series uit zoals Nieuwe Buren, Mocro Maffia en Meisje van Plezier. Daarnaast bracht het platform ook veel populaire realityseries uit zoals Love Island, The Bachelorette en Temptation Island VIPS. In 2018 won Videoland een Hashtag Award met de serie Mocro Maffia en in 2020 won Bont Girl, een documentaire van Famke Louise, twee The Best Social Awards.

Abonnementen van Videoland

Om programma’s op Videoland te bekijken heb je een abonnement nodig. Voor een vast bedrag per maand kun je onbeperkt genieten van het ruime aanbod aan films en series. Je kunt je aanmelden om 14 dagen gratis gebruik te maken van de dienst. Na deze proefperiode wordt het abonnement gratis verlengd. Je zit nergens aan vast, je kunt ieder moment het abonnement opzeggen! Je kunt kiezen voor een Basis lidmaatschap voor €4,99* per maand, een Plus lidmaatschap voor €7,99* per maand of een Premium lidmaatschap voor €9,99* per maand.

* Tarieven kunnen inmiddels gewijzigd zijn, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Vorig artikel
Volgend artikel
Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers