dinsdag, juni 28, 2022

Holland’s Next Top Model

Leestips

Holland’s Next Top Model is een realityprogramma waarin een groep jonge mensen met elkaar de competitie aangaan voor de titel Holland’s Next Top Model en de kans op een carrière als topmodel. Dit programma is de Nederlandse versie van America’s Next Top Model. De Amerikaanse versie was een groot succes en werd gepresenteerd door oud-supermodel Tyra Banks.

HNTM door de jaren heen

Het eerste seizoen van Holland’s Next Top Model ging in 2006 van start met Nederlands model Yfke Sturm als presentatrice. In het derde seizoen neemt Daphne Deckers haar plek over. In 2011 kondigt RTL aan dat het programma gaat stoppen, maar twee jaar later maakt het programma een doorstart met Anouk Smulders als presentatrice. Het programma gaat zich meer op het mode aspect focussen en belangrijke namen in de Nederlandse modewereld komen voorbij, zoals Spijkers en Spijkers (Truus en Riet), Addy van den Krommenacker en Cecile Sinclair. Fred van Leer is ook een aantal seizoenen te zien geweest als coach van de jonge modellen. De vierkoppige jury is door de jaren heen ook veel veranderd, maar tegenwoordig jureren model Kim Feenstra en Amerikaanse fotograaf Nigel Barker de modellen. Anna Nooshin presenteert het realityprogramma sinds 2018.

Het concept van het modellenprogramma

Het concept van het programma is dat er zo’n twintig jonge vrouwen en mannen worden uitgekozen uit honderden aanmeldingen. Deze jongeren gaan dan vervolgens het modellenhuis in waar ze gaan samenwonen. Iedere dag is er een nieuwe challenge, opdracht of fotoshoot die ze moeten doen. Zo maken ze kennis met alle aspecten van het modellenvak. Denk aan modeshows die ze moeten lopen, langsgaan bij modellenbureaus of keihard sporten. Aan de hand van deze opdrachten wordt er gekeken wie het het beste en slechtste heeft gedaan. Dit besluit een driekoppige jury en zo valt er iedere week een model af. Er blijven drie modellen over die de finale ingaan. Deze finale wordt altijd live uitgezonden op RTL. De jury en de kijkers besluiten wie de titel Holland’s Next Top Model krijgt en een contract bij een modellenbureau aangeboden krijgt.

- Advertisement -
Nieuwste blogs

Hardwell: zijn carrière, bekendheid en privéleven

Hardwell, de artiestennaam van Robbert van de Corput, is een Nederlandse dj en muziekproducer. Hij werd geboren in Breda...
- Advertisement -

More Articles Like This