zondag, april 21, 2024

Alles over Fred van Leer: zijn sterrenstyling, zijn programma’s en zijn privéleven

Lees ook

Fred van Leer is een Nederlandse stylist en presentator. Hij werd geboren in 1976 in Alblasserdam. Je kunt hem kennen als stylist van de sterren. Van Leer gaat als vrijgezel door het leven. Dit is zijn wiki.

Fred van Leer werkte al vanaf zijn 19e met Ted Langenbach. Fred was als stylist aan het werk bij de NOW&WOW-clubavonden en de BIMO Compex avonden. Dit waren clubavonden georganiseerd door Ted Langenbach in Rotterdam. Vanaf zijn 25e ging Fred aan de slag als stylist bij diverse televisieprogramma’s, magazines en shows.

Tv-debuut en zijn eigen programma

In 2009 was Fred voor het eerst op de televisie te zien in de serie Dames in de Dop. Vervolgens was hij ook te zien in RTL Boulevard en X-Factor. In 2011 was Fred te zien in Holland’s Next Top Model, dit keer niet alleen als styliste maar ook als coach van de meiden. Fred was vervolgens meerdere jaren in dit programma als coach te zien. Een jaar later kwam Fred met zijn eigen dagelijkse programma op RTL5, genaamd Shopping Queens. In dit programma gingen kandidaten de strijd met elkaar aan om de beste kleding te shoppen en dus de best geklede kandidaat van die week te zijn. Hierin gaf Fred zijn ongezouten mening over de outfits. Vervolgens was hij ook te horen in het radioprogramma op 3FM van Giel Beelen, die graag zijn advies wilde horen over kleding.

Bekende tv persoonlijkheid

Fred is in Nederland snel een bekende tv persoonlijkheid geworden en hij is vaak op tv te bewonderen. Zo kwam hij voorbij in programma’s zoals Ranking the Stars, Chantal blijft slapen, Risky Rivers en Oh, wat een jaar! In 2017 deed Fred mee aan de webserie Het Jachtseizoen van StukTV. Een jaar later was Fred als presentator te zien in het vernieuwde Say Yes To the Dress Benelux. Sinds 2020 presenteert Fred het Videoland-programma Drag Race Holland. Het is de Nederlandse versie van het beroemde Amerikaanse programma RuPaul’s Drag Race.

Achter de schermen en happy single

Fred deelt op zijn Instagram met maar liefst 1 miljoen volgers foto’s die een kijkje geven in zijn dagelijkse leven. Zoals foto’s met zijn vele BN’er vrienden, zijn outfits of leuke sketches. Fred is momenteel vrijgezel en ziet dit voorlopig ook nog niet veranderen. ,,Een relatie? Ik moet er niet aan denken? Wie weet ben ik de juiste nog niet tegengekomen. Natuurlijk is het fijn om verliefd te zijn en de behoefte te voelen om bij elkaar te zijn, alleen ben ik nog geen mannen tegengekomen die dat gevoel bij me oproepen”, vertelde hij Weekend. Hij is erg gelukkig in zijn pas gekochte droomhuis in Rotterdam en is ook een echte trotse ambassadeur van Rotterdam.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers