donderdag, mei 23, 2024

Alles over Famke Louise: haar succes als influencer, haar liefdesleven en haar achtergrond

Lees ook

Famke Meijer, beter bekend onder de artiestennaam Famke Louise, is een Nederlandse influencer en zangeres. Famke werd geboren in 1998 in Amsterdam, maar groeide op in Almere. Famke kreeg grote naamsbekendheid  door haar hits Op me Monnie en Vroom. Famke had in 2018 een relatie met Ronnie Flex, met wie ze ook een single opnam.

YouTube succes

In 2016 startte Famke haar eigen Youtube-kanaal, onder de naam FamkeLouise. Eerst plaatste ze hier vooral pranks met haar vrienden. Daarna begon ze met vloggen en het delen van video’s over mode en beauty. Vanaf 2017 post ze ook haar videoclips op dit kanaal. Famke heeft maar liefst 400.000 abonnees op haar kanaal. Ook op haar Instagram heeft ze maar liefst 1 miljoen volgers.

Televisieprogramma’s en eigen documentaire

In 2017 verscheen Famke in het programma Models in Parijs: het echte leven op RTL5. Hierdoor kreeg Famke ook op televisie meer bekendheid. Een jaar later deed ze ook mee aan Expeditie Robinson, hier viel ze helaas al als tweede af. Verder was ze ook in verschillende spelprogramma’s te zien, zoals De Jongens tegen de Meisjes en Het Jachtseizoen. In 2018 verscheen de documentaireserie, genaamd Famke Louise. Het ging in première in het Tuschinski Theater in Amsterdam en was daarna te zien op Videoland. Twee jaar later maakte ze nog een documentaireserie, genaamd Bont Girl. Verder was Famke nog vaak op tv te zien, zoals in programma’s als Van der Vorst ziet sterren, Holland’s Next Top Model en The Masked Singer.

Hit na hit en eerste soloconcert in Paradiso

In 2017 kwam de eerste single van Famke uit, genaamd Op me Monnie. Dit kreeg veel negatieve reacties, maar toch kwam de single hoog terecht in diverse Nederlandse hitlijsten. Vervolgens bracht ze ook de singles Vroom en Lit uit. Het ging erg goed met de muziekcarrière van Famke, want een jaar later kwam ze op nummer één terecht met haar hit Fan, die ze samen met Ronnie Flex uitbracht. Dat jaar brak Famke met haar management, dat bestond uit Bizzey, JayJay Boske en Pearl. Ze sloot zich aan bij het management SPEC van Ali B. In 2019 had Famke haar eerst soloconcert in Paradiso.

Het liefdesleven van Famke Louise

Famke Louise gaat momenteel als vrijgezel door het leven. In oktober 2020 eindigde haar relatie met haar Australische vriend Tré Samuels. Ze waren drie maanden een koppel. Ze noemde hun relatie ‘één van de betere die ooit heeft gehad’. Zoals reeds beschreven had Famke Louise in het verleden ook een relatie met Ronnie Flex. Ook was ze de vriendin van rapper Snapking, alias DieTim en Tim van Teunenbroek. Hun liefde strandde omdat Snapking vreemd was gegaan en in de docu Famke Next geeft ze ook aan door hem mishandeld te zijn . Famke Meijer schreef daar in één van haar nummers over: ,,Neem die oorbellen mee van die slet. Ik hoef die shit niet meer te vinden in mijn bed.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers