donderdag, mei 23, 2024

Donkere dagen voor Rick Engelkes: rechter dwingt hem tot betaling van 3,7 miljoen

Lees ook

Rick Engelkes, de oprichter van Waterfront Entertainment en bekend van onder andere Goede Tijden, Slechte Tijden, is onlangs onderwerp van controverse geworden nadat bekend werd dat hij 3,7 miljoen euro aan coronasteun moet terugbetalen. Het bedrijf van Engelkes ontving ruim 4,3 miljoen euro steun voor het maken van een musical over Willem van Oranje.

Helaas werd de musical vanwege de coronavirus pandemie in de ijskast gezet en nooit gerepeteerd. Bovendien is het theater in Delft waar de musical zou worden opgevoerd en speciaal zou worden gebouwd in werkelijkheid nooit gebouwd. Als gevolg hiervan heeft het Fonds Podiumkunsten bepaald dat het steunbedrag met 3,7 miljoen euro wordt verlaagd.

Dit nieuws heeft ongetwijfeld gevolgen gehad voor Engelkes en het team dat bij het project betrokken is. In een reactie onthulde Engelkes dat “dit besluit gevolgen heeft voor ons, maar ook voor alle betrokkenen, die we nu in kaart gaan brengen.”

Miljoenenvilla noodgedwongen verkocht of toch niet?

Om de zaken nog ingewikkelder te maken, heeft Engelkes onlangs zijn miljoenenvilla in Aerdenhout verkocht. Hoewel het onduidelijk is of deze verkoop direct verband houdt met de recente controverse, heeft het zeker de wenkbrauwen doen fronsen. De verkoop van Rick’s villa is niet alleen interessant vanwege het forse prijskaartje, maar ook vanwege de locatie. Aerdenhout, een klein dorp dicht bij de Nederlandse kust, staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving en luxe woningen.

Het feit dat Rick ervoor koos zijn villa op deze toplocatie te verkopen draagt alleen maar bij aan de intrige rond zijn beslissing. Zelf zegt Engelkes dat de verkoop van de villa niets te maken heeft met de uitspraak van de rechter. Hij verklaart tegenover Story dat hij gewoon eens wat anders wilde en al langer van plan was te verhuizen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers