woensdag, juli 24, 2024

In Nederland onbekende Delfina Chaves speelt rol van Maxima in gelijknamige film

Lees ook

Delfina Chaves is een bekende Argentijnse actrice die verschillende personages op het witte doek tot leven heeft gewekt. Haar nieuwe film wordt echter een zeer bijzondere, want die gaat over het leven van onze koningin Maxima. De film, eenvoudigweg “Maxima” getiteld, belicht de strijd en de triomfen van deze opmerkelijke vrouw. Maxima Zorreguieta werd geboren in Buenos Aires in 1971. Ze groeide op in een middenklasse gezin en ging naar de Universidad Católica Argentina, waar ze economie studeerde. Na haar studie werkte ze voor verschillende financiële instellingen, waaronder Deutsche Bank en HSBC.

In 1999 ontmoette Maxima kroonprins Willem-Alexander van Nederland in Sevilla, Spanje. Het paar werd verliefd en begon een lange afstandsrelatie. Ze verloofden zich in 2001 en trouwden in 2002. Maxima’s reis om koningin te worden was geen gemakkelijke. Haar vader, Jorge Zorreguieta, was een controversieel figuur in Argentinië vanwege zijn rol in de militaire dictatuur die het land regeerde van 1976 tot 1983.

Máxima kreeg veel kritiek over haar heen

Veel Argentijnen bekritiseerden Maxima vanwege haar vaders betrokkenheid bij het regime. Ondanks de controverse rond haar vader zette Maxima door en werd ze een geliefd figuur in Nederland. Ze staat bekend om haar werk ter bevordering van onderwijs, microfinanciering en vrouwenrechten. Delfina Chaves’ film over Máxima’s leven is een fascinerende kijk op de vrouw achter de kroon. Chaves doet uitstekend werk door Maxima’s geest en vastberadenheid vast te leggen, evenals de uitdagingen die ze op haar reis tegenkwam.

 Een van de meest indrukwekkende aspecten van de film is de aandacht voor details. De kostuums en decors zijn prachtig vormgegeven en voeren de kijker terug in de tijd naar het Argentinië van de jaren zeventig en tachtig. De film bevat ook prachtige opnamen van het Nederlandse platteland, die een kijkje geven in het leven van een koningin. Ook de regie van Chaves is opmerkelijk. Ze gaat zorgvuldig en gevoelig om met het gevoelige onderwerp, waarbij ze de controverse rond Maxima’s vader nooit uit de weg gaat, maar ook nooit sensationeel maakt.

 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers