woensdag, juli 24, 2024

Verfilming boek Isa Hoes ‘Toen ik je zag’ vanaf 2 maart te zien in de bioscoop

Lees ook

In 2010 schokte Anthony Kamerling het hele land door zichzelf van het leven te beroven. De altijd goedlachse, getalenteerde acteur, zanger en toneelspeler vocht jarenlang tegen depressies en verloor uiteindelijk die strijd. Het was een tragische dood van een man die zoveel meer had kunnen bereiken. Hij liet een vrouw, actrice Isa Hoes en twee kinderen achter. Geïnspireerd door het lied ‘Toen ik je zag’’, schreef Isa een boek over het leven van Kamerling en vanaf 2 maart gaat de gelijknamige film van het boek in première.

Hoewel het leven van Kamerling veel te kort was, leeft zijn nalatenschap nog steeds voort in de vorm van zijn televisie- en filmcarrière. Toen ik je zag is een Nederlands drama gebaseerd op het leven van Anthony Kamerling en werd geregisseerd door Ben Verbong.

Het leven van Isa Hoes en Anthony Kamerling

De film volgt het leven van Anthony en zijn vrouw, al heten ze in de film niet zo, vanaf het moment dat ze elkaar ontmoeten tot de geboorte van hun kinderen. Anthony Kamerling stond bekend om zijn charmante en charismatische voorkomen en zijn vermogen om de harten van zijn kijkers te veroveren. De film gaat dieper in op de worstelingen die Anthony had met depressies, de interviews die hij moest doen en de moeilijkheden om een evenwicht te vinden tussen zijn carrière en zijn persoonlijke leven.

In de film speelt Egbert-Jan Weeber de rol van Bastiaan – een personage gebaseerd op Kamerling. In een interview met LINDA, gaf Weeber aan hoe deze ervaring hem zo heeft veranderd dat hij uiteindelijk de stap zette om bij een therapeut aan te kloppen. De 41-jarige acteur sprak over hoe hij zich aanvankelijk schaamde om therapie te zoeken, maar zijn ervaringen tijdens het filmen waren voor  hem een behoorlijke eye-opener. Hij zegt dat hij zich niet langer schaamt om hulp te zoeken en hoopt dat zijn verhaal anderen kan aanmoedigen hetzelfde te doen.

De rol heeft acteur Egbert-Jan Weeber op vele manieren veranderd

Weeber zegt verder dat de rol hem op meer dan één manier heeft veranderd, zowel door het proces van het filmen als door het personage dat hij speelt. Bastiaan’s verhaal over moed en het uitstijgen boven persoonlijke moeilijkheden resoneert met Weeber en stelde hem in staat een geheel nieuwe kijk op het leven te krijgen. Weeber onthult dat hij door zijn betrokkenheid bij de film veel meer open staat voor zelfreflectie en persoonlijke groei. “Ik ben er alleen maar sterker uitgekomen. Daarom zeg ik het nu en deel ik het. Misschien horen andere mensen dit en vinden ze het leuk,” legt hij uit.

De film ‘Toen ik je zag’ zal hopelijk een waardig eerbetoon zijn aan de overleden acteur, leven en de mensen die hij na liet. Herinnering aan een strijd die hij moedig streed, maar waar hij uiteindelijk niet langer meer tegen kon vechten. 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers