zondag, april 21, 2024

Dennis Schouten van YouTube Roddelpraat gewond door messteken

Lees ook

Vrijdag 3 maart is rond 03:00 in het centrum van Enschede, presentator Dennis Schouten bekend van het populaire YouTube roddelprogramma Roddelpraat betrokken geraakt bij een steekpartij. De presentator liet zelf weten dat hij tijdens een nacht stappen  in uitgaansgelegenheid Aspen Valley door een tot nu toe onbekend  persoon in zijn  gezicht is gestoken. Hij plaatste hierbij foto’s van zijn gezicht waarop een flinke wond te zien  is.

Geen idee wat hem overkwam

De presentator verklaarde dat de aanval helemaal uit het niets was en er geen directe aanleiding was voor de steekpartij: ,,Ik zat met een vriend van mij te praten. We waren bij de bar aan het wachten op onze borrel. Ineens zat ik onder het bloed. Dit is de boete die je kennelijk moet betalen anno 2023 als je een mening hebt in Nederland”.

Vorig jaar leek de 33-jarige presentator ook al betrokken bij een steekpartij. Hij beweerde in eerste instantie dat hij slachtoffer was geworden van een steekpartij, maar dat bleek later onjuist. Bij de steekpartij waar het toen om ging waren twee mannen en een vrouw betrokken. Nadat Schouten de indruk had gewekt dat hij bij de steekpartij betrokken was, kreeg hij boze reacties, onder andere van het daadwerkelijke slachtoffer van de steekpartij. Daarop bood de presentator van het roddelkanaal zijn excuses aan het slachtoffer aan.

Nu dus wel het slachtoffer van een steekpartij

Nu is Schouten dus wel betrokken en zelfs slachtoffer van een steekpartij geworden. De presentator geeft aan dat er veel mensen aanwezig waren die het incident hebben zien gebeuren. Hij roept mensen op die iets gezien  hebben en meer informatie kunnen verstrekken over de dader, zich bij hem te melden.

De presentator zal naar eigen zeggen aangifte  doen: ”Ik neem alle risico’s van mijn mening, mijn werk en mijn programma. Maar wat gaat er in je zieke hoofd om als je met een mes de stad in gaat?”, vraagt de presentator zich af op zijn Instagrampagina. „Ik dank god dat ik niet 5 centimeter hoger ben gestoken. Morgen zal ik aangifte doen”.

Controversieel roddelkanaal op YouTube

Dennis heeft samen met vaste sidekick Jan Roos een eigen roddelkanaal op YouTube. Een kanaal dat niet zonder controverse is en dat door YouTube al eens aangemerkt werd als een kanaal met beledigende content. Wekelijks trekt een uitzending van Roddelpraat echter nog steeds meer dan  honderdduizenden kijkers.

In het programma is te zien hoe zowel bekende als onbekende Nederlanders op de hak worden genomen of in de zeik worden gezet. Ook deinst het duo er niet voor terug om soms behoorlijk controversiële uitspraken te doen. Of het programma, de uitspraken die er zijn gedaan op het roddelkanaal en de bekendheid van Schouten iets te maken hebben met het steekincident, is vooralsnog onbekend.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers