woensdag, juli 24, 2024

Hoe Jan Roos na vele omzwervingen alsnog succesvol werd met Roddelpraat

Lees ook

Jan Roos timmert flink aan de weg. Na opgepikt te zijn bij BNR door Powned, belandde de brutale journalist via GeenStijl in de politiek. Het werd geen succes, maar dat veranderde toen Jan Roos samen met Dennis Schouten de YouTube-serie Roddelpraat startte.

De geboren Alkmaarder woont al geruime tijd in Bergen en is een ware ambassadeur van zijn kustdorp. Hij groeide op in een gezin van ondernemende ouders, die de plaatselijke speeltuin uitbaatten: ,,Het ene moment ging alles voor de wind, werden er auto’s gekocht, gingen we op wintersport en kregen we elke week een nieuwe jas. Maar als het een slechte zomer was geweest en geen hond die speeltuin had bezocht, was er helemaal geen geld, niks.”

Roos was oorspronkelijk grafisch ontwerper alvorens hij de journalistiek inrolde. Zijn stijl werd door Nieuwe Revu omschreven als: ,,De rasprovocateur die arme huisvrouwen lastigvalt op de Huishoudbeurs.” Zijn brutale en eigenzinnige stijl, waarin hij geen blad voor de mond neemt en graag provoceert, heeft wel een keerzijde: zijn kinderen kregen enige tijd politiebescherming. Zelf werd hij naar eigen zeggen al eens aangevallen op straat.

Dat schrikte hem niet af: ,,Niets of niemand houdt mij af van mijn werk. De waarheid laat zich niet door geweld of dreigement tegenwerken. De dood of de gladiolen!” In 2019 werd het hem alsnog te veel: hij wilde verhuizen vanwege een verstoorde relatie met zijn buurman. ,,Er woont een man naast me die mij zwaar heeft laten mishandelen. Waarom zou hij dat nu niet weer doen, of over 10 minuten? Waarom zou hij mijn vriendin of drie jonge kinderen de volgende keer niet pakken? Ik word niet beschermd”, vertelt hij tegen NH Nieuws.

Tweet over Gordon

Roos haalde de publiciteit met zijn tweet waarin hij Gordon van coke-gebruik betichtte: ,,Gordon kwam stoned en dronken aan. Toen was ie al naar. Maar Linda de Mol vond het genoeg toen hij heel hard iedereen coke ging aanbieden.” De meeste bekendheid kreeg hij echter als voortrekker van het referendum rond het associatieverdrag met Oekraïne. Het lukte Roos en consorten om voldoende handtekeningen te verzamelen en tijdens het referendum zelf werd het associatieverdrag door een meerderheid van de Nederlandse kiezers verworpen. Het bleek een springplank voor zijn politieke carrière, want enkele maanden later maakte hij de overstap naar de politiek. Hij verruilde GeenStijl voor het lijsttrekkerschap van VoorNederland van Joram van Klaveren en Louis Bontes.

Partner Jan Roos

Jan Roos is gescheiden en heeft drie kinderen. Hij heeft inmiddels een nieuwe relatie met Joyce Prinsen. Vriendin Joyce is huiddeskundige en doet aan ‘skincare’. De brunette heeft een eigen praktijk in Bergen. Hun relatie duurt inmiddels al enkele jaren. Joyce noemt zich ook de ‘bonus mom’ van Jan Roos’ kinderen.

Jan Roos is een neef van schrijfster Saskia Noort. De twee hebben echter een verstoorde relatie die in 2020 escaleerde: ,,Ik negeer het al een paar jaar, de rants van mijn neef tegen ‘de familie’ maar nu kan ik dat niet meer. Als hij privégegevens van mijn ouders op twitter gooit, moet ik wel reageren. Komt ie: wij willen hem niet meer zien vanwege zijn gelieg en gedrag, zijn extreme gescheld, zijn obsessieve jaloezie en zijn narcistische persoonlijkheid.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers