donderdag, juni 13, 2024

Kitty Herweijer: alles over de achtergrond en privéleven van de veelbelovende journaliste van de Telegraaf

Lees ook

Kitty Herweijer is een getalenteerde journalist, podcastmaker en columnist. Ze werkt momenteel voor de Telegraaf en is sidekick bij het boekenprogramma van Ozcan Akyol.

Waar is Kitty Herweijer bekend van? 

Kitty Herweijer (1990) is vooral bekend van haar column en artikelen voor de Telegraaf. Daarnaast is ze ook bekend op social media. Op Twitter heeft ze door de jaren heen haar account flink laten groeien. Haar twitter kan bijna worden gezien als een verlenging van haar column. Hier deelt ze dagelijks meningen of bevindingen die betrekking hebben op media, klimaatverandering, anti-semitisme, sociaal-economische klasse en politiek. Ook is haar podcast, die ze samen presenteert met Elif Isitman, erg populair onder de jongeren. Hier proberen ze zowel zware als lichte onderwerpen te behandelen. Beide op een eigen toon en met, wanneer het gepast is, een beetje humor.

Hoe ziet het privéleven van Kitty Herweijer eruit?

Kitty Herweijer woont momenteel in het hartje van Amsterdam. Ze woont samen met haar kat in haar appartement. Ze geeft aan dat ze het heerlijk vindt om thuis te zijn, samen met haar kat. Uiteraard is Herweijer ook vaak zat in het centrum zelf te vinden. Hier geniet ze regelmatig van een terrasje, koffietje of een etentje met vrienden. Wanneer ze kan, gaat Kitty Herweijer ook graag naar het buitenland voor een vakantie. Uit haar posts op social media is af te leiden dat zij momenteel geen vaste relatie of partner heeft en als vrijgezel door het leven gaat.

De jeugd van Kitty Herweijer

Kitty Herweijer groeide op in Den Haag in een buurt die ook wel bekend staat als achterstandswijk. Haar familie, die seculier Joods is, heeft een zwaar verleden met de Holocaust. Haar jeugd is niet makkelijk geweest. Ze groeide op in armoede en verloor beide ouders op 17 jarige leeftijd. Ze was op 16-jarige leeftijd al uit huis. Na het behalen van haar vwo-diploma begon ze aan een studie politieke wetenschappen in Amsterdam. Deze studie volgde ze op met een master in Midden-Oostenstudies. Tijdens de master was ze ook al aan het werk voor de Quote en het Nieuw Israëlisch Weekblad. In 2019, nadat ze haar studie had afgerond, begon ze bij de Telegraaf. Hier kreeg ze haar eigen column, wat het objectief had om een jonge visie en mening in de krant te brengen. Haar column is erg uiteenlopend en bespreekt thema’s zoals antisemitisme, ontlezing onder kinderen en klimaatverandering. Ze wordt door veel lezers dan ook gezien als het linkse geluid binnen de rechts-georiënteerde krant.

Ook begon ze in 2021 een podcast samen met journalist Elif Isitman. Kitty Herweijer is ook op social media erg actief. Op haar Twitter account deelt ze kleine columns en uitspraken met haar meer dan 20.000 volgers.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers