zondag, juni 23, 2024

Thom van Campen: alles over de achtergrond en privéleven van de VVD-kroonprins

Lees ook

Thom van Campen, geboren op 18 januari 1990, is een politicus. Hij maakt deel uit van de politieke partij de VVD en zit momenteel in de Tweede Kamer. Van Campen vertegenwoordigt de VVD onder meer in de portefeuille landbouw. In dit artikel lees je meer over zijn achtergrond en privéleven.

Waar is Thom van Campen bekend van? 

Thom van Campen is bekend als lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Sinds 2021 heeft hij een zetel in de Tweede Kamer. Hij heeft de portefeuille landbouw, natuur, voedselkwaliteit en stikstofproblematiek gekregen. In verschillende debatten rondom het stikstofprobleem is Thom van Campen dus ook aanwezig geweest.

Hoe ziet het privéleven van Thom van Campen eruit?

Thom van Campen woont momenteel in Zwolle. Hier leeft hij samen met zijn partner Kais Noor. Hij is open over zijn relatie met Kais, onder meer door foto’s van hen op Instagram.

Ondanks dat Thom nog relatief jong van leeftijd is, is het duidelijk dat zijn passie ligt in de politiek. Op zijn social media accounts weet hij goed werk van privé gescheiden te houden. Hij deelt zo min mogelijk over zijn privéleven en hobby’s. Wel is er af en toe een leuke foto te zien met zijn partner en vrienden. Hij geniet duidelijk van een terrasje of etentje met vrienden, maar is ook iemand die zich graag in de buitenlucht bevindt. Als woordvoerder voor de landbouw, natuur, voedselkwaliteit en stikstofproblematiek is hij uiteraard met grote regelmaat op het platteland te vinden.

De jeugd van Thom van Campen

Thom van Campen is geboren en opgegroeid in Doetinchem. Hier heeft hij zijn havo diploma behaald. Hij was vervolgens een hbo studie gaan volgen voor Journalistiek in Zwolle. Deze studie heeft het vervolgd met een master in Internationale betrekkingen. Tijdens zijn studie was hij al betrokken met de politiek. Sinds 2009 was hij namelijk al werkend bij de VVD-afdeling in Zwolle en in 2011 was hij al te vinden in de gemeenteraad. In 2018 was Van Campen zelfs lijsttrekker tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Dit maakte hem de jongste lijsttrekker ooit voor de VVD in Zwolle. In 2021 begon zijn carrière in de Tweede Kamer. Hier kreeg hij de portefeuille landbouw, natuur, voedselkwaliteit en stikstofproblematiek toegewezen. Hier heeft Van Campen ook zeker een grote passie voor.

Ophef rondom Thom van Campen

Door zijn relatief jonge carrière in de Tweede Kamer heeft Van Campen nog niet veel in het midden van de politieke drama gestaan. Wel is het duidelijk dat zijn positie binnen de Tweede Kamer een gevoelig onderwerp is. Het plan om de stikstof te verminderen roept veel angst op bij boeren. Uitspraken en plannen kunnen daarom veel emoties oproepen. Van Campen neemt zijn positie erg serieus en is daarom zoveel mogelijk in het veld te vinden middels werkbezoeken bij boeren en tuinders. Hier kan hij inzichten krijgen van de boeren zelf die hij later in het debat kan meenemen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers