donderdag, juni 13, 2024

Derk Boswijk: alles over de achtergrond en het privéleven van het CDA-boegbeeld

Lees ook

Derk Boswijk, geboren op 8 april 1989, is een politicus. Hij maakt deel uit van het CDA en heeft sinds 2021 een zetel in de Tweede Kamer voor deze partij. Hij vertegenwoordigt het CDA met name op het gebied van landbouw en defensie.

Waar is Derk Boswijk bekend van? 

Derk Boswijk is bekend als Tweede Kamer lid. Hij heeft sinds 2021 een zetel in de Tweede Kamer voor  het CDA. Hij is verantwoordelijk voor de portefeuille Landbouw en defensie. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 sprak hij ook over het belang voor de mbo studenten in ons land. Hij vond namelijk dat deze studenten vaak vergeten worden in onze maatschappij. Zijn campagne heeft hem uiteindelijk een zetel opgeleverd.

Hoe ziet het privéleven van Derk Boswijk eruit?

Derk Boswijk woont momenteel in Kockengen. Dit is een klein dorpje in Utrecht. Voorheen was hij te vinden in Wilnis, wat niet ver van Kockengen af ligt. Boswijk is getrouwd met zijn vrouw, waar hij samen twee kinderen mee heeft. Zijn twee dochters zijn zijn alles. Het spenderen van tijd met zijn familie en gezin is dus ook echt een manier waarmee hij zijn gedachte van de politiek af kan halen. Derk Boswijk is een actief persoon. In 2016 had hij als doel om de Mont Blanc te beklimmen. Ondanks dat hij een heel eind was gekomen, had hij de top niet gehaald. Wel had hij met deze actie €8.000,- ingezameld voor de stichting Hear the World. Een stichting die dicht bij hem stond, aangezien de oudste dochter geboren is met een gehooraandoening.

De jeugd van Derk Boswijk

Derk Boswijk heeft in 2005 zijn vmbo diploma gehaald. Hierna begon hij aan een studie bouwkunde op het mbo in Utrecht. Hij wilde echter doorgroeien. Daarom is hij later begonnen aan een hbo studie voor bouwtechnische bedrijfskunde en een Master in Urban and Area Development. Beide heeft hij succesvol afgerond. Zijn masterdiploma heeft hij zelfs in 2019 nog behaald. Het is dus zeker vast te stellen dat Derk Boswijk gemotiveerd is om te blijven leren en te groeien. Tijdens het studeren was hij ook aan het werk. Dit begon in 2006 bij zijn eigen ingenieursbureau, waar hij bouwtekeningen en vergunningen maakte. Dit was ook het jaar dat hij deelnam in de Partij voor de Vrijheid. In 2015 begon zijn politieke carrière echt echt van start te gaan. In dit jaar deed hij mee aan de Principale Statenverkiezing in Utrecht en was hij zesde op de lijst van het CDA. In dat jaar behaalde hij een zetel en kreeg hij milieu, mobiliteit en economie toegewezen. In 2021 stond hij weer op de kandidatenlijst van het CDA. Tijdens deze verkiezing won hij weer een zetel en deze bracht hem officieel naar de Tweede Kamer. In het CDA is hij verantwoordelijk voor de portefeuille voor landbouw en defensie. Dit heeft dus ook betrekking op het stikstofbeleid.

Ophef rondom Derk Boswijk

Ondanks dat Derk Boswijk nog niet lang in de Tweede Kamer zit, is zijn naam al geregeld langsgekomen door politieke ophef. Zijn portefeuille voor de CDA is landbouw en defensie. Dit zijn echter geen makkelijke dossiers, aangezien in Nederland een groot deel van de economie draait om landbouw. Plannen die hij probeert te schetsen om het stikstof omlaag te brengen, zullen altijd directe gevolgen hebben voor de boeren en hun bedrijf. Tijdens het boerenprotest in eind 2022 liep dit uit de hand. Een groep aan protestanten stonden voor zijn huis te protesteren. Zijn gezin was op dat moment ook thuis. Na het protest is Derk Boswijk een aantal dagen thuis gebleven met zijn gezin. Daarna was hij echter weer in de Tweede Kamer te vinden om nieuwe plannen uit te werken. Hij had ook al eens te maken met doodsbedreigingen vanwege zijn werk.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers