zaterdag, mei 18, 2024

Hannah Prins: alles over de achtergrond en het privéleven van de uitgesproken klimaatactiviste

Lees ook

Hannah Prins, geboren in 1997, is rechtenstudent en klimaatactiviste voor Extinction Rebellion. Samen met de organisatie probeert ze door middel van protesten bewustwording te trekken voor belangrijke issues rondom het milieu en klimaat. Uiteraard met het doel om actie te weeg te brengen.

Waar is Hannah Prins bekend van? 

Hannah Prins is bekend van klimaatprotesten en de media. Samen met de klimaatorganisatie Extinction Rebellion, gaat ze op straat om te protesteren en aandacht te trekken voor belangrijke issues op de klimaatagenda. Hannah zegt zelf dat het niet meer genoeg is om simpelweg minder vlees te eten, minder te vliegen en meer te recyclen. Het is tijd dat de overheid actie onderneemt. In 2021 vloog ze bijvoorbeeld met Extinction Rebellion naar Glasgow om daar te protesteren. Ze was tijdens dit protest kort in contact gekomen met een Amerikaanse klimaatgezant. Prins is ook uitgegroeid tot één van de boegbeelden en woordvoerders van XR. Zo schuift ze geregeld aan in talkshows om over de klimaatcrisis te praten.

Hoe ziet het privéleven van Hannah Prins eruit?

Het privéleven van Hannah Prins ziet er erg druk uit. Naast haar werk voor Extinction Rebellion, is ze ook podcastmaker en student. Ze studeert namelijk een Master in Strafrecht & International Law aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het is wel duidelijk te merken dat haar leven in de laatste jaren flink is veranderd. Hoe ze eerst een jonge meid was die genoot van haar studentenleven en een regelmatige vakantie, staat haar leven nu in het teken van actie voor het klimaat. Ondanks dat ze haar werk en activisme erg serieus neemt, is er ook nog steeds tijd om bij te komen met vriendinnen. Zo was ze bijvoorbeeld afgelopen zomer een weekend op het Lowlands festival. Voor zover we weten is er op dit moment nog geen partner of geliefde in het leven van Hannah Prins aanwezig.

De jeugd van Hannah Prins

Hannah Prins is geboren in 1997. Al vanaf jongs af aan voelde Hannah een belang rondom klimaat en sociale issues. Dit heeft ertoe geleid dat Hannah al snel een politiek pad is gaan bewandelen. Dit begon kleinschalig bij het deelnemen aan klimaatorganisaties, zoals werken als Public Affairs bij De Jonge Klimaatbeweging, het trainen om deel te nemen in de gemeenteraad voor GroenLinks en het meehelpen in het Bestuur JongerenTeam voor het Nederlandse Kruis. In 2020 begon het echte werk rondom het klimaatactivisme echter te beginne. Hannah werd namelijk Milieudefensie Organizer voor de Milieudefensie, ambassadeur voor Stop Ecocide NL, Legal Counselor voor Extinction Rebellion en European Climate pact Ambassadeur voor de Europese Unie. Het is duidelijk dat Hannah Prins gemotiveerd is om een positieve impact te maken voor het klimaat en de wereld.

Ophef rondom Hannah Prins

Ondanks dat het in het curriculum van Hannah Prins duidelijk is dat ze zich volledig overgeeft aan het klimaatactivisme, is er ook wat ophef ontstaan. In een van haar laatste protesten blokkeerde ze namelijk, samen met andere ambassadeurs van Extinction Rebellion, de vliegbanen op het vliegveld. Mensen kwamen er echter via social media achter dat Hannah Prins zelf ook regelmatig genoeg het vliegtuig neemt voor vakanties of reizen. Ze kreeg hierdoor met veel kritiek te maken, waar mensen het hypocriet noemen. Hannah heeft na de ophef duidelijk gemaakt dat haar vlieg-gewoontes in het verleden liggen en ze tegenwoordig zelden nog het vliegtuig neemt.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers