donderdag, mei 23, 2024

Bart Meeldijk is 22 jaar jongere vriend van Heleen van Royen

Lees ook

Helena Margaretha Kroon, ook wel bekend als Heleen van Royen is een Nederlandse romanschrijfster. Ze geboren op 9 maart 1965 en is de ex-vrouw van televisiepresentator Ton van Royen. Ze schreef de bestsellers ‘De gelukkige huisvrouw’, ‘Godin van de jacht’ en ‘De ontsnapping’. Veel van haar bestsellers werden succesvol verfilmd of bewerkt voor het theater. Tot nu toe verkocht ze ruim 1,7 miljoen boeken, wat haar 1 van de populairste Nederlandse schrijfsters maakt. Lees hier hoe de carrière van Heleen tot stand is gekomen en waar haar populairste boeken over gaan.

De jeugd van Heleen van Royen

Toen Heleen nog maar een 13-jarige meisje was, pleegde haar vader op een gruwelijke manier zelfmoord. Hij liet zichzelf verdrinken in de Sloterplas. Ze is niet naar de uitvaart geweest en nooit naar zijn individuele graf geweest. Toen ze wat ouder was, ging ze naar het vwo en volgde ze de opleiding Journalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In 1987 studeerde ze af en ging ze werken bij het Haarlems Dagblad en Radio Noord-Holland.

Het begin en het succes van Heleen van Royen

De zelfmoord van haar vader, leidde uiteindelijk tot het schrijverschap van Heleen van Royen. Ze had het simpelweg het noodzakelijke gevoel dat ze iets moest vertellen. Ze had een drang om een boek te schrijven over deze gebeurtenis. Ze zegt Mijn schrijverschap is verweven met de zelfmoord van mijn vader”. Ze debuteerde in 2000 daarom ook met haar roman ‘De gelukkige huisvrouw’, waarin de zelfmoord een grote rol speelt. De roman was zo’n succes dat hij is verschenen in 11 verschillende landen. Eind 2009 ging de theatershow, die was gebaseerd op het boek, in première. Isa Hoes speelde de rol van hoofdrol Lea.

Inmiddels heeft ze vele populaire boeken uitgebracht die in verschillende landen zijn uitgegeven: ‘Godin van de jacht’, ‘De Ontsnapping’ en ‘De mannentester’. Tijdens deze periode schreef ze ook columns die in Het Parool verschenen. Van maart 2021 tot februari 2022 schreef ze ook wekelijkse columns voor het Algemeen Dagblad welke over haar persoonlijke leven gingen. Inmiddels schrijft ze geen columns meer, maar is ze nog steeds bezig met briljante boeken.

Voor ‘De Ontsnapping’ heeft Heleen van Royen de NS Publieksprijs gewonnen. Dit wordt ook wel Boek van het jaar genoemd. Ook zijn de Engelse vertalingen van haar boeken ‘De gelukkige huisvrouw’ en ‘De Ontsnapping’ genomineerd geweest voor The International IMPAC Dublin Literary Award.

Heleen van Royen bij Vandaag Inside

Heleen van Royen is ook één van de gasten die af en toe aanschuift bij Vandaag Inside met Johan Derksen en Wilfred Genee. Ze heeft, mede vanwege haar wat uitdagende en soms pikante gespreksonderwerpen, een geliefde gast en heeft goede chemie met de andere tafelgasten.

Partner Heleen van Royen

Begin 2005 verhuisde Heleen van Royen samen met haar zoon, dochter en man naar Portugal. In 2013 liet ze weten dat ze ging scheiden van haar man, waarnaar ze in 2014 had ze een nieuwe partner waarmee ze samen het televisieprogramma ‘Jouw Vrouw, mijn vrouw’ opnam. Haar dochter, Olivia, had het na de scheiding van haar moeder en Ton van Royen een tijd moeilijk. Ze vond het lastig dat, terwijl zij de scheiding nog moest verwerken, Heleen alweer samen was met een nieuwe vriend. Ze is inmiddels weer teruggekeerd naar Nederland waar ze samen woont met haar vriend Bart Meeldijk. Hij is 22 jaar jonger dan Heleen en was drummer van de band Rigby. Tegenwoordig is hij producer bij het programma van Eva Jinek. Het koppel ontkende een open relatie te hebben, al hebben ze al wel eens een andere vrouw uitgenodigd ben hen in bed.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers