woensdag, juli 24, 2024

Brandalarm gaat af tijdens uitzending van SBS Shownieuws

Lees ook

De zondagse uitzending van SBS Shownieuws werd ernstig verstoord door een non-stop alarm dat gedurende vrijwel de gehele uitzending te horen was. De presentator Manuel Venderbos en de gasten van die avond, waaronder Patty Brard, Evert Santegoeds en Frits Huffnagel, hadden geen idee van de bron van het hinderlijke geluid dat de hele uitzending door bleef schallen. Brard’s complete gesprek over haar ervaring met zanger Douwe Bob op zijn feestboot werd door de storing nauwelijks goed overgebracht Maar het meest opmerkelijke was dat, ondanks de verbijsterende situatie en het irritante geluid, de show gewoon doorging, waarbij de presentatoren en gasten luchtig deden over de hele situatie.

Manuel Venderbos, de presentator van dienst, bleef kalm en verklaarde dat het alarm niet levensbedreigend was. Het alarm klonk als een brandalarm, maar de oorzaak was nog onbekend. Niemand maakte aanstalte om de studio te verlaten, iets dat normaal gesproken mensen geadviseerd wordt te doen. Het doet de vraag rijzen hoe serieus SBS omgaat met de veiligheid van personeel en gasten in de studio en welke noodprotocollen de zender op de planken heeft liggen, als die er al zijn.

Wat gaat de AVRO/TROS doen na nederlaag in Liverpool

Het piepende alarm bleek een grote afleiding voor de kijkers, en ook de analyse van het Songfestival werd behoorlijk verstoord. Huffnagel, die bij AVROTROS in de Raad van Toezicht zit, vermeldde dat het onduidelijk was of er significante maatregelen zouden worden genomen met betrekking tot het verlies van Mia en Dion, die in Liverpool slechts de halve finale haalden en een teleurstellend resultaat neerzetten door als derde van onderen te eindigen. Maar goed, zoals gezegd kwam die boodschap door het brandalarm niet echt goed uit de verf.

Wat AVRO/TROS dus precies gaat ondernemen na de afgang in Liverpool blijft vooralsnog een raadsel. Uit alle mediaberichten mag men echter afleiden dat uit de periode in de aanloop naar het Songfestival wel de nodige lessen kunnen worden getrokken.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers