woensdag, juli 24, 2024

Simone Weimans | Alles over de NOS-presentatrice, haar privéleven en achtergrond

Lees ook

Simone Weimans is een Nederlandse nieuwslezeres. Ze werd geboren in Rotterdam in 1971 als zus van modeontwerpster Marga Weimans. Vanaf een jonge leeftijd wist Simone al dat ze journalist wil worden. Na haar middelbare schooltijd besloot zij Communicatiewetenschappen te gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie ging Weimans al aan de slag bij de Wereldomroep.

Redacteur en verslaggever bij de radio

Nadat ze afstudeerde aan de UVA in 1998 ging ze aan het werk bij de VARA. Eerst ging ze aan de slag als redacteur en verslaggever voor diverse radioprogramma voor Radio 1 en Radio 5. Daarna presenteerde ze programma’s als De Ochtenden, Radio Kassa en Halte 747. Haar interview met Thierry Baudet, die boos het interview uitliep, zorgde voor enige beroering in de media.

Tv-debuut

Naast haar werk bij de radio, was ze ook veel te horen als voice-over bij Nederland 3, Zembla en vele andere programma’s bij de publieke omroep. Haar tv-debuut maakte ze in het televisieprogramma Dichtbij Nederland. Daarnaast was Simone Weimans ook te horen in het Radio 1-programma De Gids.FM. Hierbij maakte Simone haar eigen rubriek, genaamd Tijdgeest, waarin ze vele onderwerpen besprak rondom de sociale media en internet.

Presentator NOS Journaal en deelname Wie is de Mol?

Sinds 2017 is Simone vaste presentator van het NOS Journaal. Daarnaast presenteert ze ook het Radio 1-programma Met het Oog op Morgen. In 2018 deed Simone mee met het populaire programma Wie is de Mol?, ze viel helaas net voor de finale af.

Grote liefdes naast het maken van radio en tv

Simone is al een tijd vrijgezel, maar ze zou graag een leuke man willen ontmoeten. ,,Ik ben te kritisch. En in Amsterdam zijn echt meer leuke vrouwen dan leuke mannen”, vertelde ze aan Volkskrant Magazine. ,,Misschien dat mannen ook wel bang voor me zijn, ik kom best afstandelijk over. En ik kan gewoon níét flirten.”

Ze geniet ondertussen van haar vrijgezellenbestaan in Amsterdam. Haar echte liefde is het maken van radio en televisie, maar daarnaast houdt ze ook graag van reizen en yoga.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers