zondag, juni 23, 2024

Jorn Jonker | Alles over de politiek verslaggever van de NOS

Lees ook

Jorn Jonker is naast Nouschka van der Meijden en Emma Jackson één van de nieuwe NOS televisieverslaggevers. Na het verlaten van de drie eerder verslaggevers (Ron Fresen, Ireen Oostveen en Ardy Stemerding) was er plaats voor drie andere gezichten die er erg veel zin in hadden.

Jorn Jonker werkte eerder al op de redactie van Nieuwsuur. Door zijn korte vraagspraak aan Mark Rutte werd hij genomineerd voor een Sonja Barend Award. Hij interviewde hem rondom de andere functie van Pieter Omtzigt en de ophef over dit onderwerp.

De loopbaan van Jorn Jonker

Jorn Jonker startte zijn loopbaan in 2011 bij Sp!ts. Twee jaar later werd hij parlementair verslaggever voor De Telegraaf. Hij is dus al vrij bekend in Den Haag aangezien hij al ruim 10 jaar rondloopt op de Binnenhof. Dominique van der Heyde, de chef van de politieke redactie van de NOS, noemt Jorn ‘a star is Jorn’ Jonkers, aangezien hij zijn kwaliteiten dubbel en dwars heeft laten zien bij zijn baan bij het Nieuwsuur.

Tegenwoordig is hij dus kritisch journalist namens de NOS, waar hij ook steeds vaker bij in beeld komt om duiding te geven bij politieke ontwikkelingen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers