donderdag, juni 13, 2024

Charly Luske | Alles over zijn zang- en acteercarrière, zijn woelige relatie met Tanja Jess en achtergrond

Lees ook

Charly Luske is een Nederlandse zanger en songwriter die voor het eerst bekendheid verwierf als deelnemer aan The Voice of Holland. Later vertegenwoordigde hij Nederland op het Nationaal songfestival, waar hij op de 4e plaats eindigde met zijn liedje ‘She’ll Take Your Breath’. Luske heeft verschillende albums en singles uitgebracht, zowel in het Engels als in het Nederlands. Luske staat bekend om zijn krachtige vocalen en emotioneel geladen optredens. Hij heeft gezegd dat zijn muziek is geïnspireerd door zijn persoonlijke ervaringen, en dat hij hoopt dat het anderen kan helpen die soortgelijke dingen doormaken.

Charly Luske’s muziekcarrière

Bij het grote publiek brak Charly Luske door tijdens zijn deelname aan The Voice Of Holland in 2011. Hiervoor had hij ook al een beste carrière achter de rug als zanger in de boybands Velvet en X Marks The Spot. Hij stond onder andere voor The Voice of Holland op de planken met zijn nummer ‘She’ll Take Your Breath Away’ tijdens het Nationaal Songfestival. Hij belande hiermee in de finale en eindigde als 4de. 

Relatie met Tanja Jess

Charlie Luske en zijn vriendin Tanja Jess zijn al meer dan 20 jaar een koppel. Jess omschreef hun relatie eind 2022 op Instagram: ,,22 jaar samen… dat betekent bergtoppen, dalen, periodes van kabbelend water, zonneschijn, hier en daar een storm (lees: orkaan) en gelukkig nog steeds samen sterk. Maar dat komt natuurlijk omdat ik alleen maar voor je uiterlijk gegaan ben. Love you babes.” In het voorjaar van 2022 had het programma Roddelpraat gemeld dat Luske berichten aan andere vrouwen zou sturen. Tanja en Charly erkenden dat hun relatie zich in een woelige fase bevindt: ,,Ik heb liever een kerel die een keertje vreemdgaat, maar met wie ik een fantastisch leven heb, dan iemand die altijd trouw is, maar me niet respecteert of niet begrijpt”, aldus Tanja Jess in Beau Monde.

The Voice of Holland

Het eerste seizoen van The Voice of Holland was voor Charly Luske een soort laatste kans om zijn muziekcarrière die keiharde boost te geven. Hij besloot auditie te doen met ‘It’s a Man’s Man’s Man’s World’ van James Brown. Na de eerste regel, had hij gelijk alle stoelen omgedraaid van de juryleden. Ze waren allemaal diep onder de indruk van zijn zangkunsten. Hij schopte het tot de halve finale in het team van Nick en Simon.

In hetzelfde jaar speelde hij de rol van Judas in het razend succesvolle spektakel ‘The Passion’. Hij trok ruim 1,7 miljoen mensen voor de buis. 

De Beste Zangers van Nederland

Ook aan Beste Zangers deed Charly Luske mee. Het was het vijfde seizoen van het populaire Nederlandse muziekprogramma toen Luske werd gevraagd om mee te doen. Deze keer was het programma gefilmd op Ibiza en gepresenteerd door Jan Smit. Het is een programma waarin de muzikanten nummers van de anderen zingen in hun eigen stijl. Op deze manier behaalde Charly Luske ook weer meer bekijks.

Charly Luske’s televisiecarrière

Ook op de televisie doet Charly Luske het goed. Hij speelt vooral in veel series zoals Goede Tijden Slechte Tijden en Meiden Van De Wit. Hij keert dit jaar, in 2022, terug in de eerst genoemde serie als advocaat Lars Berenschot. Hij zal proberen Nina te verleiden. Charly Luske komt op een ongemakkelijk moment binnen in deze serie, aangezien hij de afgelopen weken erg veel in het nieuws was vanwege het vermeend bedriegen van zijn vrouw Tanja Jess. Nu speelt hij een soortgelijke rol in de serie, wat het in de realiteit natuurlijk moeilijk maakt om alles te verbergen.

Charly Luske’s theatercarrière

Het theater is misschien wel Charly Luske’s grootste vriend. Hier heeft hij in vele stukken gespeeld. In 2003 speelde hij samen met Froukje de Both en Linda Wagenmakers in de musical Love me a little bit more. Een paar jaar later pakte hij ook een rol in Turks Fruit. In 2006 was hij alternate voor Danny De Munk in de musical The Wiz. Een meer recente rol was zijn rol in de grote musical ‘We Will Rock You’, welke hij speelde in Keulen. Dit is een musical die gaat over het leven van de legendarische rockband Queen en natuurlijk de frontman Freddie Mercury. Tegenwoordig speelt de Amerikaanse popster Anastacia de rol van Killerqueen in de musical. Charly Luske was een alternate voor Galileo en Brit. Recentelijk tourde hij met de musical ‘The Story of George Michael’ door heel Nederland en binnenkort de nieuwe show ‘The Story of Robbie Williams.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers