donderdag, juni 13, 2024

Alles over Froukje de Both: haar carrière, haar liefdesleven en haar achtergrond

Lees ook

Froukje is een Nederlandse televisie- en radio presentatrice, actrice en DJ. Ze werd geboren in Amsterdam in 1972. Froukje is al meer dan 20 jaar op de Nederlandse tv en radio te zien en horen en is daarmee een bekend gezicht.

Van Goudkust naar Costa

De carrière van Froukje begon toen ze in 1997 in de soapserie Goudkust speelde. Vervolgens werd ze in 1999 verkozen tot ´TV Babe of the Year´. Froukje is ook twee keer in de Playboy verschenen. Verder verscheen ze ook in de bekende Nederlandse film Costa!

Eerste vrouwelijk DJ

Vanaf 2002 ging haar carrière als radiopresentatrice pas echt van start toen ze het radioprogramma Niels&Froukje ging presenteren met Niels Hoogland op Radio 538. In 2005 werd haar contract bij Radio 538 met drie jaar verlengd. Dit was een belangrijk moment, want Froukje was hiermee de eerste vrouwelijke DJ die een langdurig contract kreeg bij een commercieel radiostation. Ook begon ze het radio programma D´r uit met Froukje en Jens dat ze presenteerde met Jens Timmermans.

Rijke televisiecarrière

In 2006 deed Froukje mee met Dancing On Ice. In deze schaatswedstrijd kwam ze tot de finale. In 2007 begon het programma Wie wordt de man van Froukje? op RTL 4. Hierin ging Froukje op zoek naar haar aanstaande man. Helaas kreeg ze geen relatie met de winnaar van het programma. Froukje heeft veel programma´s tijdens haar carrière als presentatrice gepresenteerd. Programma´s zoals TV Makelaar, RTL Woonmagazine, RTL Boulevard en Eigen Huis & Tuin. In 2020 presenteerde ze het programma Goede Tijden, Zomer Tijden. Hierin sprak ze met oude en huidige acteurs en actrices over de bekende Nederlandse soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Sinds 2020 presenteert ze het programma Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven!

Het liefdesleven van Froukje de Both

Froukje heeft tot 2018 een 6-jaar lange relatie gehad met DJ Niek van der Bruggen. Ze ontmoette Van der Bruggen toen ze eigenlijk zou gaan trouwen met haar aanstaande Jeroen te Rehorst. Uit die relatie heeft ze dochter Emma. Sinds 2019 heeft Froukje een relatie met piloot Jordy Jansen, die ze leerde kennen via een datingapp. Jordy vliegt de Boeing 747 voor het Japanse Nippon Cargo Airlines. De relatie tussen de twee werd openbaar gemaakt toen Froukje leuke vakantiekiekjes van de twee deelde vanuit Spanje. Eerder was ze volgens Weekend al eens naar Los Angeles gevlogen om haar destijds prille liefde toch te kunnen zien.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers