donderdag, mei 23, 2024

Frank Lammers: zijn acteercarrière, zijn liefdesleven en zijn voetbalpassie

Lees ook

Frank Lammers is acteur, regisseur en hartstochtelijk PSV-fan. Hij is veelvuldig te zien op tv en het witte doek. Als het geen Nederlandse films zijn, dan zijn het wel de reclames. Lammers is al actief vanaf 1992.

Frank Lammers opleidingen

Frank Lammers is begonnen aan de Toneelschool in Amsterdam, nadat hij opgroeide in het Brabantse Mierlo. Dit is eigenlijk ook de enige opleiding die hij heeft gevolgd. Op het moment dat hij klaar was met school is hij begonnen met korte films maken. Hij maakte films en speelde er zelf dan ook in. Soms vroeg hij vrienden en anders kon hij altijd door andere dingen wel inspiratie krijgen.

Hoe is hij bekend geworden?

Frank Lammers geniet een behoorlijke bekendheid door zijn rollen in grote series en films. Zo speelde hij in De Enclave, Michiel de Ruyter, Zwartboek, de Bende van Oss en De Dominee. Voor zijn acteerwerk in De Enclave heeft ook een gouden beeld ontvangen. De afgelopen jaren speelde hij de hoofdrol in de Netflix-serie Undercover en was hij te zien in de series Nieuw zeer, Deadline en All stars.

De acteur werd ook door supermarktketen Jumbo gestrikt, waarbij hij in meerdere commercials te zien was.

Frank Lammers heeft een relatie met Eva Posthuma de Boer

Frank Lammers is getrouwd met Eva Posthuma de Boer. Ze kennen elkaar al lang, vertelt Lammers in een interview met Nouveau. ,,Eva zag ik voor het eerst eind jaren negentig, in stand-up comedy club Toomler. Ze werkte daar als producent en stond, zonder dat ze dat wist uiteraard, bekend als ‘de kont van Amsterdam’”. In 2000 ontmoetten ze elkaar opnieuw, al had Eva op dat moment al een relatie en een kind: ,,Ik zou zelfs gaan trouwen, maar mijn ontmoeting met Frank zette dat hele plan op losse schroeven. Al wist ik diep van binnen al veel langer dat mijn relatie op was.”

Vriendin Eva is schrijfster van beroep en samen wonen ze in een huis in het Amsterdamse Watergraafsmeer. Ze vullen elkaar dus erg goed aan qua werk. Zo heeft Eva ook samen met Sanne Wallis de Vries geschreven en dit interviewboek wat ze samen geschreven hebben heeft het zeker heel erg goed gedaan.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers