donderdag, mei 23, 2024

Jeroen van Koningsbrugge: zijn carrière, zijn liefdesleven en zijn veelzijdigheid

Lees ook

Jeroen van Koningsbrugge kunnen we gerust een alleskunner noemen. Veel mensen zullen hem kennen als acteur of cabaretier, maar hij is ook nog zanger, regisseur en presentator. Hij heeft een hele hoop verschillende talenten en dat zie je dan ook zeker als je naar hem kijkt of naar hem luistert. Hij is altijd bezig met zichzelf vernieuwen. Van Koningsbrugge heeft een relatie met Marie-Claire Witlox.

Van Toneelacademie naar IC

Van Koningsbrugge leerde het acteervak op de de toneelacademie in Maastricht. Daar was hij na een jaar echter alweer weg. Hij is toen begonnen met de klein kunst academie. In het 4e jaar van zijn opleiding deed hij auditie voor de serie IC. Hij kreeg de rol en speelde drie seizoenen mee in de ziekenhuisserie.

Cabaret, acteren en zingen

Jeroen van Koningsbrugge werd echt bekend voor het grote publiek door zijn optredens in het komische improvisatieprogramma De Lama’s. Met Dennis van de Ven vormde hij een duo in Draadstaal, maar Van Koningsbrugge was ook te zien in Ik Hou van Holland als teamcaptain en in Jurk! Daarnaast speelde hij in Smeris.

Tussen 2013 en 2016 was hij zanger van ZEUS. Opvallend is verder dat Van Koningsbrugge in een interview met de Volkskrant vertelde niet te geloven in de aanslagen van 2011 op het World Trade Center in New York.

In 2020 kreeg Van Koningsbrugge een eigen serie: Kamp van Koningsbrugge, waarin kandidaten de opleiding van de speciale commando’s moeten doorlopen voor het oog van de camera’s.

Jeroen van Koningsbrugge heeft een relatie met Marie-Claire Witlox

Jeroen van Koningsbrugge is getrouwd met Marie-Claire Witlox en het stel heeft twee kinderen. Over hun ontmoeting vertelde Marie-Claire Witlox: ,,In New York. Terwijl we allebei uit Den Bosch komen! We kwamen er zelfs achter dat we in dezelfde supermarkt hadden gewerkt en op veel dezelfde plekken waren geweest.” Van Koningsbrugge: ,,Het was 3 maanden uit met mijn vorige vriendin en ik wilde nooit meer verkering. Maar toen zag ik haar. Ik wist meteen: dit kan alleen maar fout gaan. Met dat voornemen om geen nieuwe relatie te starten dan.” Vier dagen later vroeg hij haar ten huwelijk en tien maanden later trouwden ze in Las Vegas. Opmerkelijk is dat ze inmiddels al drie keer trouwden om hun liefde te onderstrepen.

Marie-Claire Witlox is net als haar man ook actrice. Ze speelde onder meer in Smeris, Draadstaal, Grijpstra en de Gier en Lieve lust. Samen schreven ze twee kinderboeken: Elvis & Jones

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers